Twee illegalen gevonden in restaurant
tijdens controleactie

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) voerde de controles uit.
Alexander Haezebrouck Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) voerde de controles uit.
De politie heeft in Kortrijk afgelopen weekend controles gehouden in drie restaurants. In één restaurant werden twee illegalen gevonden die aan het werk waren, vijf werknemers bleken niet in geschreven en één student werkte zelfs zonder contract. 

De politie viel zaterdagavond binnen in drie restaurants in Kortrijk. In totaal namen vijf politieagenten en zes controleurs van de inspectiediensten deel aan de actie. Vooral in één restaurant werden tal van inbreuken vastgesteld. De agenten vonden twee illegalen, vijf werknemers die niet ingeschreven waren, één student zonder contract en twee deeltijdse arbeiders waren buiten hun uren toch aan de slag in het restaurant. De politie onderzoekt de zaak, die vooralsnog open mag blijven. De zaakvoerders zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank. De politie wil met deze actie een duidelijk signaal geven aan de horeca-eigenaars die zich schuldig maken aan zwartwerk en illegale tewerkstelling en verzekert dat er in de toekomst meer gelijkaardige acties zullen zijn. De politie werkte voor de actie samen met de inspectiediensten van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, de Vlaamse Sociale Inspectie, de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening en het Toezicht Sociale Wetten (TSW). 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.