Twee bestuurders betrapt onder invloed van alcohol, één onder invloed van drugs

Een anonieme motor van de politiezone Vlas.
Alexander Haezebrouck Een anonieme motor van de politiezone Vlas.
De anonieme motor van de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) werd afgelopen weekend opnieuw ingezet. Twee bestuurders bleken na een controle te veel gedronken te hebben en één bestuurder was onder invloed van drugs. 

De anonieme motor wordt ingezet om onverantwoord rijgedrag tegen te gaan. De agent op de anonieme motor voert controles uit bij bestuurders die zich niet aan de verkeersregels houden. Zaterdag controleerde de agent op de motor 16 bestuurders op dronken rijden, twee daarvan legden een positieve ademtest af. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af op drugs. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Verder betrapte de agent 9 bestuurders die hun veiligheidsgordel niet droegen. De politie zet hun motor zowel tijdens de week als in het weekend in. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.