Tot 350 euro boete voor roken of vuurtje maken in park: “Natuur is erg kwetsbaar”

De maatregel moet natuurbranden voorkomen
ANP De maatregel moet natuurbranden voorkomen

Waarnemend burgemeester Wout Maddens (Team Burgemeester) neemt een extra maatregel om de kans op natuurbranden te verkleinen met deze verzengende hitte. Door vanaf nu een rook- en vuurverbod op te leggen in het openbaar (stads)groen en in alle (stads)parken in Kortrijk en deelgemeenten. Wat het verbod op vuur maken betreft: dat omhelst voor alle duidelijkheid ook kampvuren en barbecues. “De natuur is door de langdurige droogte bijzonder kwetsbaar”, zegt Wout Maddens. Wie de regels niet respecteert, moet diep in de buidel tasten. Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete tot 175 euro voor minderjarigen en tot 350 euro voor volwassenen. De maatregel blijft van kracht tot hij door een nieuw burgemeestersbesluit wordt opgeheven.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Els Arnout

    We moeten inderdaad waakzaam zijn want de natuur is bijzonder kwetsbaar met deze droogte . Ik begrijp dat sancties in dergelijke situaties nodig kunnen zijn maar het is nog belangrijker dat we met zijn allen elkaar inspireren om waar we ook zijn zorg te dragen voor mens, dier en natuur om de leefbaarheid van de toekomst van onze wereld waar we samen wonen te garanderen .( cfr lied "laat ons een bloem " van Louis Neefs.) ieder zegge het voort