Toch exotische én Vlaamse hapjes tijdens Week van de Smaak

Er zal ook aandacht zijn voor Vlaamse kost tijdens de Week van de Smaak.
ANP Er zal ook aandacht zijn voor Vlaamse kost tijdens de Week van de Smaak.
Kortrijk, Kuurne en Harelbeke slaan de handen in elkaar tijdens de Week van de Smaak, met 75 etentjes van 14 tot 24 november. Er stelden zich eerst alleen allochtone koks kandidaat, zo bleek op de Harelbeekse gemeenteraad na een vraag van onafhankelijk raadslid Fleur De Buck aan schepen Lynn Callewaert (CD&V). Maar na een extra oproep zetten er nu ook koks de Vlaamse kost in de kijker.

“We houden allemaal van lekker eten en daarbij kan zowel de exotische als de Vlaamse keuken zeker een verrijking zijn”, zegt Souad Abihi, programmaregisseur samenleven in de stad Kortrijk. “Mensen samen aan tafel krijgen, kan een gevoel van samenhorigheid creëren”, aldus Abihi.

Week van de Smaak.
stad Kortrijk Week van de Smaak.

15 euro per persoon

Inschrijven als kok kan nog altijd bij Cathérine Dupont op 056/27.72.75 of via catherine.dupont@kortrijk.be. Het thema dit jaar is ‘De gustibus et coloris’, wat ‘over smaken en kleuren’ betekent. Je proeft tijdens de tiendaagse voor 15 euro per persoon in een huiselijke sfeer en leert wat bij over de cultuur van je gastvrouw of -heer. Voor het voorlopige aanbod (de Vlaamse kost wordt er straks in verwerkt): klik hier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.