Tijdens ‘6 Uren van Kortrijk’: dubbel zoveel geflitste snelheidsduivels op zaterdag dan op zondag

Vincent Verschueren en co-piloot Robin Maes waren door het dolle heen na hun overwinning in de ‘6 Uren van Kortrijk’. Maar niet iedereen zal even blij geweest zijn na afloop van de wedstrijd, want nogal wat toeschouwers werden geflitst omdat ze te snel reden of geverbaliseerd voor foutparkeren.
VDB Vincent Verschueren en co-piloot Robin Maes waren door het dolle heen na hun overwinning in de ‘6 Uren van Kortrijk’. Maar niet iedereen zal even blij geweest zijn na afloop van de wedstrijd, want nogal wat toeschouwers werden geflitst omdat ze te snel reden of geverbaliseerd voor foutparkeren.
Iets meer dan acht procent van de gecontroleerde voertuigen in de omgeving van het parcours en in het stadscentrum reed afgelopen weekend te snel, tijdens de rally ‘6 Uren van Kortrijk’. Opvallend: zaterdag waren er bijna dubbel zoveel zondaars als zondag. De politie schreef ook nogal wat processen-verbaal uit voor foutparkeren.

De politie van de zone Vlas zette twee flitsvoertuigen in, onder meer in Aalbeke (Moeskroensesteenweg), Marke (Pottelberg, Rekkemsestraat en Marksesteenweg), Rollegem (Kwabrugstraat, Tombroekstraat en Aalbeeksestraat) en Kortrijk zelf (Doornikserijksweg en de de zone 30 in de Rijselsestraat en de Koning Albertstraat). “Op zaterdag controleerden we bijna 4.000 voertuigen, op zondag zelfs nog iets meer”, weet politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Zaterdag reed 10,7 procent te snel, zondag was dat 5,9 procent.” Het lijkt er op dat de controles op zaterdag hun effect niet misten op zondag.

Takelen en foutparkeren

Ondanks waarschuwingsborden die ruim vooraf geplaatst werden, moesten zaterdagmorgen toch 81 voertuigen getakeld worden om de servicezone vrij te maken voor de rallyteams. “We stelden ook 29 processen-verbaal op voor foutparkeren, zowel in het centrum van de stad als in de omgeving van het parcours”, zegt Detavernier. “Het leeuwendeel van de foutparkeerders, 23 om precies te zijn, had zijn voertuig achtergelaten op het fietspad langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke.” Tijdens de wedstrijd moesten ook een piloot en z’n bijrijder preventief naar het ziekenhuis nadat ze gecrasht waren tijdens de klassementsproef in Bellegem.

De drukte op de Grote Markt van Kortrijk.
Henk Deleu De drukte op de Grote Markt van Kortrijk.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dries Crombez

    Denk dat dat anders ook 6 a 12% is.. De rally zal er slechts een beetje voor tussen zitten. Meeste rallyliefhebbers weten dat ze dan altijd controle houden. Na afloop altijd ergens een artikel dat de flits scores nagaat. Is er ook een artikel die de andere zijde van de rally toont?

  • Titania Brutsaert

    Kortrijk moet echt iets veranderen aan zijn parkeer/fiets beleid.Heb al 30 jaar mijn zaak in Kortrijk en de klanten zijn het grondig beu.Parkeren op Parking Broeltorens is van de ene dag op de andere op 1 aug dit jaar verandert.Van4€/dag naar9€/dag.Te bedenken dat bakkers toestemming aan de regering moeten vragen om hun brood 1 cent op te slaan...?waar is de logica?2 maten,2 gewichten