Tieners gaan op de vuist in het station van Kortrijk

Een tiener trapt een andere minderjarige tegen het hoofd terwijl hij op de grond ligt
Alexander Haezebrouck Een tiener trapt een andere minderjarige tegen het hoofd terwijl hij op de grond ligt
Er is opnieuw een vechtfilmpje opgedoken waarop te zien is hoe jongeren op de vuist gaan met elkaar. Deze keer vond de vechtpartij plaats in het station van Kortrijk. De feiten zijn van maandag na schooltijd, de politie kwam ter plaatse.

Het filmpje werd gepost door het Vlaams Belang Kortrijk op hun Facebookpagina. De feiten dateren van maandagavond omstreeks 16.15 uur vlak na schooltijd. Twee groepjes minderjarigen vechten een conflict uit in het station van Kortrijk ter hoogte van de fietsenstalling langs de Minister Tacklaan. Geen van de jongeren raakte zwaargewond. “We zijn op de hoogte van de feiten en zijn maandag ook ter plaatse geweest”, zegt Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. “De betrokkenen zijn bij ons bekend en we zijn bezig met de zaak.” 

Volgens een anonieme tipgever van het Vlaams Belang gaat het om leerlingen van een school in Kortrijk en is de directie op de hoogte maar grijpen ze te weinig in. “We zijn inderdaad op de hoogte van het filmpje en daar zijn meer dan waarschijnlijk ook leerlingen van onze school bij betrokken”, reageert de algemeen directeur. “Als het zo is dat die feiten van agressie ook de werking op school verstoren, dan zullen we het zeker niet nalaten om in te grijpen. Ik heb begrepen dat de politie ermee bezig is, en dan denk ik dat het verstandigst is dat we eerste de politie hun werk laten doen. Zo’n zaken kunnen sowieso nooit getolereerd worden.”

Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanrobaeys franky

  iedereen heeft gsm film het en je hebt een bewijs en geef het aan de politie .en dan ze er niets mee doen ,maar je hebt toch je plicht gedaan

 • Nawara nawashi

  @Marc Verlinden, Als jij je mag verdedigen met pepperspray, zullen die jongeren dat ook bij hebben. Dus dan sta je nog verder af. Jij alleen met een busje spray tov 4 jongeren met spray.

 • gerard wauters

  We hebben hier een heel leger aan politiekers. Maar geen enkele heeft de ballen aan het lijf om iets te doen tegen de "jongeren". Ik wacht nog steeds op 1 seconde politieke moed van 1 politieker die de veiligheid van de burger stelt boven een pistje of een aantal kiezers.

 • Walter Corneel

  Aan Marc Linden een spuitbusje met deo of haarlak kan je ook gebruiken en is legaal en overal te koop

 • Marc LInden

  wanneer je als oudere in de buurt bent deel je in de klappen. Ik vind bijvoorbeeld dat je gelet op je recht tot zelfverdediging de mogelijkheid moet hebben om bvb pepperspray of dergelijke zou mogen dragen en gebruiken. Je bent murw geslagen voor je ooit bijstand krijgt van politie. Trouwens in zulke aanvallen heb je zelfs geen kans om om hulp te bellen. Zelfverdediging is een grondrecht