Exclusief voor abonnees

Tiene (40) is één van de 1 op 3.000 vrouwen die borstkanker heeft tijdens zwangerschap: “De baby ging altijd voor”

Op 9 september maakt Tiene - halfweg de zwangerschap - haar comeback in de gemeenteraad van Kortrijk.
Henk Deleu Op 9 september maakt Tiene - halfweg de zwangerschap - haar comeback in de gemeenteraad van Kortrijk.
1 op de 3.000 vrouwen heeft borstkanker tijdens hun zwangerschap. Tiene Castelein (40) uit Kortrijk wist pas dat ze volgend jaar een dochtertje zou verwachten nádat ze al een kwaadaardige tumor had laten wegnemen. De bestraling die aanvankelijk op de planning stond, is geschrapt: de baby gaat voor. "Mijn partner en ik maken zo onze kinderwens toch waar."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip Desmedt

    Nope , ik zou nooit kiezen voor de baby , en altijd voor mijn partner . Sorry , maar met een baby ben ik niks , maar mijn partner heb ik voor het leven .

  • Michael Dimers

    Onwaarschijnlijke harde keuzes die moeten gemaakt worden maar toch blijf ik erbij dat een kind zijn moeder absoluut nodig heeft. Dus je eigen gezondheid geheel om zeep helpen om een nog ongeboren kind te redden is er voor mij over. Mijn vrouw zou deze beslissing nooit mogen nemen om haar op te offeren wetende dat het misschien toch voor niets zal geweest zijn

  • SYLVIA COLPAERT

    Ik was zwanger en had/heb hdarm- en leverkanker. Een helse periode, dokters gaven geen hoop meer. Ondertussen is mijn kleine knapperd 2 jaar en leef ik nog. Godzijdank.