Tibo (20) verrot geslagen en geschopt in garage, vrienden van daders verspreiden filmpje van aanval op sociale media

Tibo Viaene (20) uit Marke is bijzonder zwaar aangepakt, zonder reden.
Hans Verbeke Tibo Viaene (20) uit Marke is bijzonder zwaar aangepakt, zonder reden.
Tibo Viaene (20) uit Marke is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Kortrijk zomaar in elkaar geschopt en geslagen. Dat gebeurde vlak bij ’t Straatje. De daders sloegen toe op het moment dat Tibo zijn fiets uit een garage in de buurt wou halen. “Het was vijf minuten lang de hel”, zegt de jongeman. Vrienden van de daders filmden het zinloos geweld en verspreidden de beelden op sociale media.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Warmste Week brengt niet bij iedereen gevoelens van samenhorigheid naar boven, zo bleek afgelopen weekend. Samen met vrienden trok Tibo Viaene naar de Burgemeester Reynaertstraat (’t Straatje, in de volksmond). “We wilden er op het gemak eentje drinken”, zegt Tibo. “Omdat er binnen veel volk was, stonden we buiten op het terras. Op een bepaald moment zag ik hoe een vriend van me werd aangesproken door een trio dat hem een sigaret vroeg. Hij weigerde beleefd en dat konden ze niet appreciëren. Ik ging rustig vragen wat het probleem was, maar uit het niets sloeg een van de drie me vol in het gezicht.”

Geen onbekende

De politie, die al in de buurt aanwezig was, snelde meteen toe. “We kregen de raad om naar binnen te gaan, het trio moest vertrekken”, zegt Tibo. “De agenten zeiden me dat de kerel die me geslagen had gekend was voor dergelijke feiten. ‘Laat hem met rust’, gaven ze mee. We probeerden toch nog het beste te maken van de avond, al spookte het voorval wel door mijn hoofd. Maar ik had niet het minste vermoeden van wat me nog te wachten stond, toen we anderhalf uur later naar huis vertrokken.”

Tegen twee man had ik geen verhaal. Ik dacht alleen aan mijn defibrillator waarmee ik al vrijwel m’n hele leven rondloop. Die moest ik beschermen, want een kwalijke trap kan zomaar een shock veroorzaken en dan is het gedaan met mij

Tibo Viaene (20)

Tibo had z’n fiets in een garage geplaatst, om de hoek van de Burgemeester Reynaertstraat. “Toen ik de poort opende, tikte iemand me op de rug. Ik draaide me om en stond oog in oog met twee van de drie gasten die eerder voor moeilijkheden hadden gezorgd. Ze duwden me naar binnen, sloegen me verrot en schopten waar ze maar konden. Ik viel op de grond, maar ze trokken me recht om opnieuw zwaar te kunnen uithalen. Tegen twee man had ik geen verhaal. Ik dacht alleen aan mijn defibrillator waarmee ik al vrijwel m’n hele leven rondloop. Die moest ik beschermen, want een kwalijke trap kan zomaar een shock veroorzaken en dan is het gedaan met mij.”

Plastische chirurgie nodig

Na vijf minuten vertrokken de daders, die mogelijk wisten dat ze daar niet konden gefilmd worden door bewakingscamera’s. “Ik heb mijn vader gebeld en ben naar de spoedafdeling gebracht”, vertelt Tibo die over zowat het hele lichaam kneuzingen opliep. “Maar mijn gezicht is er het ergst aan toe. Mijn neusvleugels zijn kapot, het neusbeen is verbrijzeld. Er was ook overal bloed. Maandag komt er plastische chirurgie aan te pas om weer iets van mijn neus te maken.” 

De jongeman probeert te bekomen van de gebeurtenissen, maar makkelijk is dat niet. “Er was helemaal geen aanleiding om mij zo hard aan te pakken”, vertelt hij. “Intussen weet ik ook dat vrienden van de daders het zinloos geweld gefilmd hebben en intussen via Facebook en Instagram hebben verspreid. Ik heb daar screenshots van genomen en ben er mee naar de politie gestapt. Die zijn bezig met het onderzoek en de daders zullen geïdentificeerd worden. Hopelijk volgt dan een serieuze straf”, aldus de jongeman.
88 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Mertens

  Hoezo "laat hem gerust" ???!!! Niet moeilijk dat mensen hun verachting voor wie dit allemaal toelaat laten blijken in hun kiesgedrag. Ze worden keer op keer in de kou gezet als het om misdadigers klein of groot gaat...

 • Karel Van Geel

  Gestraft! Met de justitie van Geens is het straffeloosheid troef zeker wanneer de daders tot het clubje van Samenleven Somers behoren.

 • Bart Vanhove

  "Hopelijk volgt een serieuze straf" Ik zou niet teveel hopen jongen.

 • francois dierickx

  20 jaar cel als je dat crapuul kunt pakken

 • LUC DEYAERT

  meneer de crem DIT is waarom de mensen rechts stemmen en het recht in eigen handen willen nemen als ze gepakt worden wat gebeurt er vingertje en niet meer doen he en tot morgen en de politie mag ook niet ingrijpen na de eerste slag hadden die klootzakken minstens voor een dag moeten binnenzitten