Theater Antigone pakt uit met voorstelling over Jeugdzorg

Theater Antigone pakt uit met de voorstelling Banzaï, waarin het thema ‘jeugdzorg’ centraal staat.
© kurt van der elst | kvde.be Theater Antigone pakt uit met de voorstelling Banzaï, waarin het thema ‘jeugdzorg’ centraal staat.

Theater Antigone pakt uit met de voorstelling Banzaï, waarin het thema ‘jeugdzorg’ centraal staat. Banzaï is Chinees voor ‘ik wens u tienduizend levens toe’. “Jonge theatermaker Gökhan Girginol ging met vier jonge acteurs aan de slag om een stuk te maken over de leefwereld van jongeren, waar hij vertrouwd mee raakte door de workshops die hij geeft in verschillende scholen in het Genkse”, zegt PR-verantwoordelijke Ruth Desmit. “Aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders uit de jeugdzorg, leraren en jongeren van verschillende afkomst kwam Banzaï tot stand. Niet alleen de pijnlijke, maar ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène.” Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma De Poot, Hussein Mahdi al-Khalidi zijn de acteurs van dienst. De place to be is Theater Antigone in de Overleiestraat 47 in Kortrijk. Het stuk wordt opgevoerd op vrijdag 15 november en zaterdag 16 november. Meer info op www.antigone.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.