studenten promoten eerlijk voedsel met app

De studenten lanceerden de app tijdens een fair trade ontbijt.
Foto Xavier Coppens De studenten lanceerden de app tijdens een fair trade ontbijt.
Op zoek naar stadsboerderijen, winkels, vzw's of horecazaken in Kortrijk die fair trade voedsel promoten? Voortaan vind je die met een klik op je smartphone met de nieuwe app Fairsquare. Die werd ontworpen op vraag van acht studenten Sociaal Agogisch Werk van Vives.

Tijdens een fair trade ontbijt in de hogeschool Vives hebben de studenten van Sociaal Agogisch Werk een gloednieuwe app voorgesteld die alle handelszaken en vzw's bundelt met eerlijk voedsel in het gamma.


Diie software voor smartphones is goed voor in totaal 19 fairspots in Kortrijk. "We kregen de vraag van de Oxfam Wereldwinkel en van de ambtenaar Noord-Zuid om fair trade in de kijker te zetten. Het lanceren van die app leek ons wel een goede zet. Omdat wij daar zelf geen verstand van hebben, hebben drie studenten Toegepaste Informatica de app voor ons ontwikkeld", vertelt studente Isabelle Vansteenkiste uit Kortrijk.

Puntensysteem

"Met de app Fairsquare vind je niet alleen alle locaties terug, je vindt er informatie over elke locatie, na het inchecken kun je commentaren kwijt. We gaan die verder updaten met onder meer een puntensysteem met ranglijsten en een evenementenkalender", voegt docent Arne Vandenbussche eraan toe.


250 docenten, studenten en sympathisanten genoten tijdens de lancering van de app van een ontbijt met eerlijke producten. (XCR)