Student Welcome blijft op zaterdag ondanks protest

De studenten kwamen gisterenavond samen uit protest.
Foto Henk Deleu De studenten kwamen gisterenavond samen uit protest.
Aan studentencafé 't Kanon in de Doorniksewijk kwamen gisterenavond ruim honderd studenten samen om te protesteren tegen de nieuwe datum en locatie van Student Welcome. Het festival vindt niet op donderdag, maar op zaterdag 26 september plaats. En niet op het Schouwburgplein, maar aan de Leieboorden.

De protestactie kwam er onder impuls van Laurens Moyaert. De uitbater van 't Kanon startte de Facebookpagina Studentless Welcome, die al ruim 1.000 likes heeft. "We willen een duidelijk signaal geven. We pikken het niet pikken dat de studenten geen inspraak kregen", zegt Moyaert.


"Dat gebeurde eerder al, toen met de Student Parade een andere mooi evenement kapot ging. Het stadsbestuur moet beseffen dat Student Welcome op zaterdag geen volk zal trekken. En dat terwijl studentenclubs op het festival normaal veel leden binnenhalen. De verhuis naar de Collegebrug is een streep door de rekening voor veel horecabazen, zeker in de uitgaansbuurt in de Reynaertstraat."


Het stadsbestuur wijkt echter niet. De nieuwe datum en verhuis van Student Welcome zijn éénmalig omdat het studentenfestival op 26 september deel uitmaakt van het slotevenement van De Grote Verleieding, waarmee de stad het einde van 20 jaar Leiewerken viert.

Extra evenement?

"We begrijpen wel de bezorgdheid", zegt N-VA-schepen van Cultuur en Onderwijs An Vandersteene. "We zijn aan het bekijken of we in het verlengde van Student Welcome toch nog iets extra kunnen organiseren op een donderdag begin oktober op het Schouwburgplein in samenspraak met studenten en cafés", besluit de schepen. (LPS)