Exclusief voor abonnees

Straks afscheid van Eén-soap Thuis, maar in Kortrijk voelt Leen Dendievel zich nog helemaal thuis: “Stad is meer dan de Sinkenfeesten alleen”

Leen Dendievel woont in Antwerpen, maar groeide op in Kooigem. Ze komt nog bijna elke week naar Kooigem en Kortrijk.
Joel Hoylaerts / Photo News Leen Dendievel woont in Antwerpen, maar groeide op in Kooigem. Ze komt nog bijna elke week naar Kooigem en Kortrijk.
Leen Dendievel (35) neemt afscheid van Thuis. De actrice speelde drie jaar transgender Kaat in de Eén-soap, maar aan die rol komt een einde. Leen is wél nog thuis in Kortrijk en vooral in deelgemeente Kooigem, waar ze opgroeide. Leen Dendievel woont in Antwerpen, maar komt er nog bijna elke week, want haar familie woont er. “Mocht ik Kooigem naar Antwerpen kunnen verplaatsen, ik zou het meteen doen. Want zulke mooie dorpjes maken ze niet meer”, liet ze zich eerder al eens ontvallen. Leen Dendievel vertelt nu aan ons wat haar favoriete plekjes zijn, in Kortrijk en Kooigem. “Kortrijk leeft en is meer dan de Sinksenfeesten alleen”, zegt ze. “Elk weekend en elke vakantie valt er iets te beleven. Kortrijk is veranderd. Het is een ruimere stad geworden, die toegankelijk is voor zowel studenten, jonge gezinnen als ouderen.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.