Straf! 61 Kortrijkse handelszaken gecontroleerd, geen enkele volledig in orde, drie gesloten

Een beeld ter illustratie.
Alexander Haezebrouck Een beeld ter illustratie.
De politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) controleerde afgelopen weekend maar liefst 61 handelszaken. Geen enkele was volledig in orde en drie zaken werden op bevel gesloten. 

De politie controleerde afgelopen donderdag en zaterdag 61 handelszaken in Kortrijk en Kuurne. Het gaat om 13 kapsalons, drie shishabars, negen pittazaken en pizzeria’s, twaalf dagwinkels, zes hand carwashes, zeven nachtwinkels, zes eetgelegenheden, één bakkerij één autohandel, één frituur, één theehuis en één cannabiswinkel. “In totaal werden 99 pv’s en 56 waarschuwingen opgesteld voor tal van inbreuken”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. Van alle gecontroleerde zaken werden er drie op bevel gesloten. “Eén zaak kon geen nachtvergunning voorleggen en de twee andere werden gesloten wegens een gebrek aan hygiëne.” 

Baseballknuppels

Er werden in totaal twee illegale personen, twee verboden baseballknuppels en twee personen die geseind stonden aangetroffen. De politie nam ook verschillende producten in beslag waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken. Ook verboden cannabisplanten, twee niet-verzekerde bromfietsen, 21 kilogram waterpijptabak zonder tabaksband, 225 niet-conforme rookblaadjes, 50 CDB-producten en e-liquids en een hoeveelheid cosmetica werden in beslag genomen. “We hebben ook acht onderzoeken opgestart naar schijnzelfstandigheid, één onderzoek naar de herkomst van producten die onderworpen zijn aan accijns en één onderzoek naar het statuut van de uitkering of het verblijf in ons land”, zegt Detavernier. Verder werden er ook heel wat inbreuken vastgesteld over productinformatie, prijsaanduiding, etikettering, hygiëne en het onterecht ontvangen van werklozensteun. Verschillende zaken hadden ook geen witte kassa, geen btw-bonnen, geen dagontvangstenboek of garageregister. “We willen hiermee een duidelijk signaal geven aan de handelaars die de wet niet naleven, dat zoiets niet kan en dat ze vroeg of laat tegen de lamp lopen”, zegt Detavernier. De politie werkte tijdens de controleactie samen met tal van inspectiediensten. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kora saib

  6uren verklaren en 12uren per dag werken van 9uur toot 21uur s avonds

 • Willy Van Craen

  Goed gedaan want een goede handelaar doet geen onrechtmatige zaken want zijn broodwinning mag niet in gevaar komen.

 • Luc VAN BEVEREN

  Kam Brussel dan ook eens uit, elke stad en gemeente.

 • etienne vijverman

  en tot wie behoren al deze zaken ????? daar zwijgt men zedig over

 • Marc Spandel

  Dat moesten ze in alle gemeenten op regelmatige basis én onaangekondigd doen! De brave burgers moeten duur betalen voor eten en prullen dat over datum enz. is, én de gevolgen dragen! Stop dat bedrog en het wegmoffelen van kassa- ticketten! Uit één pak koffie van nog geen 10 euro worden 140 tassen koffie verkocht aan 2,5€, waarvan het grootste deel 'zwart' natuurlijk!