Straatrace loopt verkeerd af: BMW slaat
te pletter tegen verkeerslicht

Door de klap stond ook het verkeerslicht helemaal schuin.
Hans Verbeke Door de klap stond ook het verkeerslicht helemaal schuin.

Op het kruispunt van de Oudenaardsesteenweg met de Hugo Verrieststraat en de Beekstraat deed zich in de nacht van zondag op maandag een zwaar ongeval voor. Dat gebeurde toen twee wagens naar alle waarschijnlijkheid aan het racen waren. Net voor de verkeerslichten, toen twee jonge automobilisten in de richting van het centrum reden, verloor de bestuurder van een BMW X6 tijdens een inhaalmanoeuvre de controle over het stuur. Hij botste op het linkerachterwiel van een Mercedes A45 AMG. Het achterwiel brak af, de BMW schampte langs de linkerzijde van het voertuig. De wagen van de aanrijder begon te tollen en botste rechts van de weg tegen één van de grote betonblokken die dienen om de parking af te bakenen van café ’t Pirroen. Het loodzware betonblok werd gewoon weggekatapulteerd. Door de impact werd de BMW nog eens tegen een verkeerslicht geslingerd. De klap was zo hevig dat het achterportier aan de linkerzijde helemaal ingedrukt werd. Het verkeerslicht kreeg een flinke duw en stond zo scheef als wat. Bij het ongeval raakte alleen de bestuurder van de BMW X6 gewond. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse om de weg weer proper te maken.

De BMW X6 sloeg ter hoogte van het linkerachterportier te pletter tegen het verkeerslicht, een geluk bij een ongeluk voor de bestuurder.
Hans Verbeke De BMW X6 sloeg ter hoogte van het linkerachterportier te pletter tegen het verkeerslicht, een geluk bij een ongeluk voor de bestuurder.
De schade was enorm.
Hans Verbeke De schade was enorm.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathias Vanderborght

  Straf.? Niets van. Een tikje op de vinger, de woorden: je mag dat niet meer doen e. En 2 weken later opnieuw aant racen. Tzou mij niet verwonderen

 • Koen Geboors

  Deze BMW X6 is een 3.0 diesel van 245pk, 0-100 in 7,8 seconden en een topsnelheid van 220km/h. Eerder een oude mannen wagen zou ik zeggen.

 • Peggy Geerts

  Die auto's zullen ook niet verdient zijn met een loontje als rekkenvuller . En haal die idioten voor altijd van de baan voor dat ze dodelijke slachtoffers maken . Geef ze in de plaats maar een oude fiets zonde versnellingen !

 • Dennis Andersen

  Controle verloren? Zal dan wel een heel onhandige chauffeur zijn want zo'n wagen houdt heel goed de baan. Weer onder invloed van iets? En Beste Mario Tersago, zelfs met een 1200CC en 90PK kan men onnozel doen, trouwens zijn er heden heel veel wagens met 200PK. Roger Janssens, niet alles wordt als racen aanzien voor de verzekering om uitgesloten te worden, dat is eerder voor georganiseerde races. En racen is nog maar een vermoeden, geen bewezen feit.

 • Rudi Swinnen

  Het is al raar dat jongeren met zulke dure type wagens kunnen rondtoeren . Maar dat zal alleen ik mezelf afvragen . Ik zou het ook helemaal niet erg vinden mocht elke straatrace zo eindigen . Geen onschuldige slachtoffers deze keer