Startschot gegeven voor Stadsgroen Ghellinck

Enkele Bissegemnaren bekijken de plannen.
Foto Henk Deleu Enkele Bissegemnaren bekijken de plannen.
In Bissegem is het startschot gegeven voor de aanleg van Stadsgroen Ghellinck. Het open gebied van 9,3 hectare tussen de Gullegemsesteenweg, Waterhoennest en Tientjesstraat wordt de komende jaren ingericht als een nieuwe groene long in het verstedelijkte Bissegem.

Op termijn zal ook de vlakbij gelegen hoeve Armengoed een nieuwe invulling krijgen die past in de omgeving. De bedoeling is dat de inwoners mee beslissen over de inrichting van die groenzone. "Het plan is bewust nog niet getekend", zegt schepen Bert Herrewyn (sp.a). "Wel staat vast dat natuur beleven, tuinieren en spelen er een prominente plaats krijgen. Hoe dat er precies zal uitzien, zullen bewoners mee bepalen. Willen ze er graag speelelementen, of een boomgaard met fruit, of liever een bos om in te wandelen,... Het kan allemaal."

Infozuilen

Een deel van de groenzone wordt ingepalmd door het geboortebos voor de kinderen die vanaf 2014 geboren zijn. Het vorige geboortebos, in het stadsdeel Marionetten, staat met 9.624 bomen vol. Op de feestelijke inhuldiging van de eerste bomen, een voor elk van de 860 Kortrijkse kinderen die in 2014 geboren zijn, kregen de bewoners al een eerste kans om hun mening te geven over de invulling van Stadsgroen Ghellinck. Er stonden infozuilen opgesteld met mogelijke suggesties, en formulieren waarop inwoners hun mening konden geven. De hoeve was goed gevuld met geïnteresseerden. "Wij wonen vlakbij", zeggen Stefan Motte en Stephanie Delatter. "De kindjes Nina en Flore zouden het liefst paarden hebben. Voor ons is het om het even hoe het groen wordt ingevuld, zolang de hoeve maar een' rustige' invulling krijgt. Een fuiflocatie mag het niet worden."


De infozuilen staan in maart in OC Troubadour. In april staat de tentoonstelling in Dienstencentrum Vlaskappelle. Het voorontwerp wordt in mei voorgesteld aan de bevolking. (JME)