Star Wars of Harry Potter? Winkel heeft alles!

EERSTE SHOP FOR GEEK IN WEST-VLAANDEREN OPENT VANDAAG

Zaakvoerders Carl Decrocq en Rebecca Hammelton verwachten een stormloop dit weekend.
Foto Deleu Zaakvoerders Carl Decrocq en Rebecca Hammelton verwachten een stormloop dit weekend.
Fan van films en series zoals Star Wars, Harry Potter of The Lord of the Rings en op zoek naar exclusieve hebbedingetjes? Je vindt ze nu in één winkel in Kortrijk, waar de eerste Shop For Geek in onze provincie vandaag opent.

Shop For Geek - gespecialiseerd in merchandising rond populaire films, series, muziekbands en games - opent in de Doorniksestraat 11 en start met ruim 2.000 artikelen. Sleutelhangers, muismatjes, beddengoed, puzzels, je kan het zo gek niet bedenken of Shop For Geek heeft het. Of wat dacht u van een bezem, toverstokje of Hogwarts Express-trein van Harry Potter, een Lord of the Rings-deurmat met daarop 'you shall not pass', een baseballknuppel van Harley Quinn in Suicide Squad, een spaarpot in de vorm van robot R2-D2 van Star Wars of t-shirts van Metallica of The Rolling Stones. Het zijn enkele voorbeelden van het enorme aanbod. Marvel, Ghostbusters, Call of Duty, Minions, Disney, Dragon Ball, Winnie de Poeh, Tom & Jerry, Minions, Game of Thrones, álles is er.

Cosplayers

Niet enkel mannen halen er hun hartje op. Ook kinderen en vrouwen komen aan hun trekken. "Zeker de helft van de klanten is vrouw", zegt Carl Decrocq (39), die Shop For Geek samen met zijn vrouw Rebecca Hammelton (35) runt in Kortrijk.


"Ze zijn bijvoorbeeld verzot op een paraplu van Harry Potter of op een smaakvol porseleinen theeservies van Beauty and The Beast of Alice in Wonderland. Ook de Funko Pops - figuurtjes van bekende personages uit films, series en games - zijn leuk. Het is geen winkel voor buitenbeentjes. Sommigen zijn er heel gepassioneerd mee bezig, maar iederéén is een beetje 'geek'. De meeste artikelen zitten in een prijsklasse tussen 2 en 300 euro, maar er zijn ook interessante collector's items, zoals een levensgrote Iron Man van zo'n 1.000 euro. En binnenkort zal je hier trouwens een DeLorean-tijdmachine uit Back to the Future zien, zwevend boven een magnetische plaat. We verwachten een overrompeling op onze openingsdag morgen (vandaag, nvdr.) Zo zullen er zeker cosplayers rondlopen. Dat zijn mensen die zich in hun favoriete personage verkleden. Nu er een Shop For Geek is in Kortrijk, verdwijnt er een blinde vlek op de kaart. Want vroeger moest je naar Aalst, Duinkerke in Noord-Frankrijk of Hornu in Henegouwen. We openen Shop For Geek omdat we zelf 'geek' zijn, omdat we in Kortrijk geloven, omdat de Doorniksestraat een mooie winkelstraat is met veel passage en omdat het pand met mezzanine uitstraling heeft. Het is een droom die uitkomt, we wilden al lang een eigen zaak", aldus Decrocq, die vroeger in de IT-sector werkte. Zijn vrouw was technisch tekenaar bij Eandis.


Info: www.shopforgeek.com of op de Facebookpagina Shopforgeek Kortrijk.