Stakingsgolf woensdag: waar duiken piketten op?

Afwachten hoe ingrijpend de staking zal zijn
Photo News Afwachten hoe ingrijpend de staking zal zijn
Het is koffiedik kijken of de ‘stakingsgolf’ van komende woensdag een tsunami wordt in eigen regio. Veel acties worden vooraf niet gecommuniceerd om het ‘verrassingseffect’ niet te schaden. Zeker is dat het openbaar vervoer en de openbare dienstverlening verstoord zullen zijn, terwijl er aan bedrijven en stad- en gemeentehuizen piketten gaan opduiken. Zo zal er in het stadhuis in Kortrijk wellicht een minimale dienstverlening zijn in de dienst Burgerzaken.

“Maar het is vooral afwachten, want medewerkers zijn niet verplicht aan hun leidinggevende door te geven of ze al dan niet staken”, zegt schepen van Personeel Kelly Detavernier (N-VA). De huisvuilophaling in Kortrijk zal ‘gehinderd’ verlopen. Verder openen twee afdelingen voorschoolse kinderopvang van Het Blokkenhuis niet. “De betrokken ouders zijn per brief op de hoogte gebracht”, zegt bevoegd schepen Philippe De Coene (sp.a). “Ik verwacht verder weinig hinder. Zo is er op het vlak van thuiszorg een normale dienstverlening van maaltijden aan huis en voldoende ‘back-up’ bij de poetsdienst.” Ook in Waregem is het afwachten. Daar zal er wellicht beperkte hinder zijn in de stedelijke werkplaats. In Anzegem zijn alle diensten gewoon open. “En indien dat toch zo niet is, informeren we inwoners via onze website en op sociale media”, zegt communicatieambtenaar Annelies De Meyer. Ook in Avelgem en Spiere-Helkijn verwachten ze dat de openbare dienstverlening op peil zal blijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.