Stad stuurt na massale kritiek parkeerbeleid bij: tijdsbeperking van twee uur valt weg én tarieven deels goedkoper

Vooral schepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) voerde de forcing. Hij komt zo de handelaars tegemoet.
Henk Deleu Vooral schepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) voerde de forcing. Hij komt zo de handelaars tegemoet.
Het sinds augustus actieve nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk wordt onder impuls van schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) vanaf midden oktober weer bijgestuurd, na massale kritiek van gebruikers en handelaars. Belangrijkste wijziging: voor het bovengronds kortparkeren (KOR1) wordt de tijdsbeperking van maximum twee uur weer geschrapt.

Dat gebeurt op vraag van handelaars, die de tijdsbeperking niet klantvriendelijk vonden. Verder wordt het parkeren voor korte duur in KOR1 meer flexibel. Want parkeren kan er opnieuw vanaf 0,20 euro in plaats van 0,50 euro. Wat het dagparkeren op straat (KOR2) betreft, is er ook een opvallende wijziging. Wie werkt in Kortrijk, kan nu in KOR2 een abonnement van 50 in plaats van 80 euro per maand aanschaffen. En het kan nu aangevraagd worden voor diverse periodes zoals een maand, zes maanden of twaalf maanden. Straks nog meer over de opvallende koerswijziging in het parkeerbeleid. Die er dus vooral op expliciete vraag van Team Burgemeester komt.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Mylle

  Zelfs al zijn de gebouwen eigendom van uw werk en u moet daar soms zijn voor onderhoud of klusjes dan mag u niet op de bewonersparking staan! Sedert kort wel, maar natuurlijk mits betaling! Typisch!

 • Martin Soetaert

  5 euro om 2 uur te parkeren ...... mooi en hééél snel verdiend stad Kortrijk , om daarna dan te klagen dat de zelfstandigen geen klanten meer zien .... Je hoe geen intellectueel of universitaire opleiding te hebben om te weten dat dat de klanten hierdoor afhaken en naar grote winkelcentrums rijden om daar ( gratis ) te parkeren en dan gezellig rond te lopen .....Parkeren in Sluis 4 euro 50 cent voor een ganse dag !!!! hanteert dit en je lokt jullie potentiële klanten naar je handelaars toe.

 • STEF ALLGAERT

  en dat is nu de reden waarom we liever naar Shopping in Kuurne gaan, dan naar K in Kortrijk. Je zit dan niet met een deadline als je wil gaan shoppen.

 • Peter Lust

  Awel ik neem vaak de bus , maar soms , onverwacht, rij je door met je auto naar kortrijk en bezoek je meer winkels dan je van plan was, die beperking van max 2uur per sms-parkeren remde die bezoeken af. Smsparkeren is top, zoniet vlucht ik Kortrijk uit, gedaan met genieten!

 • Peter Lust

  Aanpassing op vraag van team burgemeester, tjiens, dat is raar, ik dacht dat zij achter die nieuwe aanpassingen zaten, zij zijn toch het beleid? Enfin, hopelijk, kan ik nu, terug in bvb zone kor1/2, terug een verlenging aanvragen, bij sms-parkeren, door op 'p' te klikken. Hoe zot was dat, na voorziene termijn, kon je niet verlengen binnen de 10 minuten, ...?!