Sportstrand palmt Grote Markt in

Naar jaarlijkse gewoonte werd op de Grote Markt opnieuw een sportstrand aangelegd, dat er iets meer dan twee weken blijft liggen.
Stad Kortrijk Naar jaarlijkse gewoonte werd op de Grote Markt opnieuw een sportstrand aangelegd, dat er iets meer dan twee weken blijft liggen.
Kortrijk ligt weer eventjes aan het strand. Naar jaarlijkse gewoonte werd op de Grote Markt immers opnieuw een sportstrand aangelegd, dat er iets meer dan twee weken blijft liggen. De stad werkt samen met verschillende sportverenigingen, handbalclub Apolloon, Rugbyclub Curtrycke en volleybalclub BaltiKortrijk, die er vanaf 18 mei tot en met 2 juni de beachvariant van hun sport zullen demonstreren. 

In het weekend van 18 en 19 mei organiseert handbalclub Apolloon haar jeugd- en volwassenentornooi. Van 24 tot 26 mei is het de beurt aan rugbyclub Curtrycke. De club pakt uit met een internationaal tornooi op zaterdag en een jeugdtornooi op zondag. Balti-Kortrijk sluit het rijtje af met beachvolley van dinsdagavond 28 mei tot en met zondag 2 juni. Behalve de manche van het Belgisch Kampioenschap zijn er tornooien voor de stad, bedrijven en recreanten. Voor Balti Kortrijk is het trouwens al de 22ste editie en ook de ander organisatoren Rugbyclub Curtrycke en Handbalclub Apolloon zijn niet aan hun proefstuk toe.

Vakantiesfeer

“Elk jaar opnieuw brengen de beachevents een vakantiesfeer in het centrum van de stad. Bij goed weer zitten de terrassen overvol en geurt de Grote Markt naar zonnebrandolie en sportief zweet”, zegt Arne Vandendriessche, schepen van Sport. “We transformeren de Grote Markt opnieuw in een sportstrand voor enkele weken. Dit zorgt voor een echte vakantiesfeer in onze binnenstad terwijl heel wat teamsporten de kans krijgen om hun enthousiasme en kunnen te tonen aan het grote publiek. ”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.