Spes Nostra opent nieuwe buitenspeelplaats en kloostertuin: “Veel leuker en rustiger nu”

De nieuwe buitenspeelplaats werd vrijdagavond officieel geopend. Hier zie je enkele zithoeken. En waar de leerlingen volleybal kunnen spelen.
Henk Deleu De nieuwe buitenspeelplaats werd vrijdagavond officieel geopend. Hier zie je enkele zithoeken. En waar de leerlingen volleybal kunnen spelen.
De oude speelplaats van Spes Nostra in Heule is niet meer. Dit schooljaar is de nieuwe buitenspeelplaats af, na een jaar ploeteren. Want de werken liepen vertraging op door lekkende mazouttanks onder de koer. Het wegwerken van de bodemvervuiling vroeg tijd en bracht extra kosten met zich mee.

Ook de kloostertuin werd heraangelegd. De komst van de nieuwe buitenspeelplaats en nieuwe kloostertuin vergden een investering van 500.000 euro. De school wachtte vijftien jaar op de uitvoering van het dossier. “Er is onder meer ingezet op open ruimte en zithoeken”, zegt directeur Pieter Dhuyvetter van Spes Nostra.  “We merken nu al de rust die het met zich meebrengt.” Leerlingen kunnen op de nieuwe speelplaats ook volleybal en tafeltennis spelen. Spes Nostra groeit. De school telt dit schooljaar 950 leerlingen. Dat zijn er 50 meer dan vorig schooljaar. Spes Nostra krijgt daarom een extra subsidie van 280.000 euro om de capaciteit van de school uit te breiden met extra klas- en ontspanningsruimte en nieuw sanitair.

De leerlingen kunnen ook tafeltennis spelen op de nieuwe buitenspeelplaats.
Henk Deleu De leerlingen kunnen ook tafeltennis spelen op de nieuwe buitenspeelplaats.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.