Souad Abihi regisseert diversiteit en inburgering
in Kortrijk

Souad Abihi wordt vanaf 2 september programmaregisseur diversiteit en inburgering in Kortrijk.
Marloes Desterbecq Souad Abihi wordt vanaf 2 september programmaregisseur diversiteit en inburgering in Kortrijk.
“We moeten de 130 nationaliteiten in Kortrijk meer uitspelen”, stelde Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) begin 2019 in onze krant. Een betere verstandhouding tussen alle culturen in Kortrijk staat hoog op de agenda bij het stadsbestuur van Team Burgemeester, sp.a en N-VA. De stad stelt in dat kader nu een programmaregisseur diversiteit en inburgering aan. Souad Abihi (29) uit Harelbeke gaat de uitdaging aan.

De jonge vrouw met Marokkaanse roots haalde tijdens de verkiezingen op zondag 26 mei 4.792 stemmen. Ze stond op plaats negen op de West-Vlaamse Kamerlijst van Open Vld. Ze neemt na 9 jaar afscheid van haar job in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk, waar ze projectmedewerker zorg was. Souad Abihi is ook bekend van Hshoema (Marokkaans woord voor beschamend, red.). Ze startte recent met die vzw om het taboe rond kwetsbare thema’s in de gezondheidszorg te doorbreken. Ze gaat nu eerst met verlof en start op maandag 2 september als programmaregisseur diversiteit en inburgering in Kortrijk. Hoe ze het wil aanpakken, legt ze later uit. “Ik ga de nieuwe uitdaging met gedrevenheid, positiviteit en een glimlach aan. Verduidelijking volgt eind augustus”, vertelt ze. Souad Abihi heeft 7 zussen en een broer. 

Het gezin is afkomstig van Guelmim, een stad in de Sahara in Marokko. De familie verhuisde in 1992 naar ons land, toen Souad nog een peuter was. Haar vader verhuisde eerder al naar België, om er te werken. Hij was 40 jaar in Isolava in Wielsbeke aan de slag. De familie woont al jaren in Harelbeke. Hun huis in de Tientjesstraat staat bekend als ‘het huis met de vele dochters’.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrik Boons

    Of regisseert de verdere vervreemding van Vlaanderen!!!!!!