Smartphonedieven gesnapt op de trein, net voor vertrek naar Doornik

Dankzij analyse van de beelden van veiligheidscamera’s kon men in de dispatching van de politiezone Vlas snel de daders lokaliseren.
Hans Verbeke Dankzij analyse van de beelden van veiligheidscamera’s kon men in de dispatching van de politiezone Vlas snel de daders lokaliseren.
De politie van de zone Vlas heeft maandagavond vier jonge Fransen opgepakt die even tevoren aan de achterkant van het station een jongedame beroofd hadden van haar smartphone. De vier zijn in hun thuisland gekend bij het gerecht.

Een jonge vrouw alarmeerde maandagavond rond kwart na negen de politie om te zeggen dat ze achtervolgd en bestolen werd door vier jonge kerels. Het slachtoffer werd omsingeld door het kwartet op een moment dat ze aan het bellen was met haar smartphone. Eén van hen trok plots het toestel uit haar handen. Daarop maakten de vier zich uit de voeten.

Enkele politieteams repten zich na het alarm ter plaatse. “Intussen werd in onze dispatching op basis van de persoonsbeschrijving van de daders een zoekactie gestart in de camerabeelden die we ter beschikking hebben”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Zo ontdekten we snel dat de vier verdachten op een trein waren gestapt die even later naar Doornik zou vertrekken.” Zo ver kwam het echter niet. De politie liet de trein niet vertrekken en kon het viertal oppakken. De vier hebben de Franse nationaliteit en zijn in hun thuisland goed gekend bij politie en justitie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.