Sluiting dreigt voor De Geit

Een definitieve sluiting van De Geit dreigt. Want een uit 1977 daterende bouwovertreding blijft het restaurant in het Laatste Oortje in Sint-Denijs, nabij de grens met Bellegem, achtervolgen.

Het provinciebestuur gaat namelijk in beroep tegen een recent afgeleverd planologisch attest van de gemeente Zwevegem. Daarin staat in grote lijnen dat het terras en de veranda, destijds illegaal opgetrokken, kunnen geregulariseerd worden.


Met als argument ook dat de huidige uitbating van het restaurant zeker niet hinderlijk is. Een houten constructie rond een buitenbar moet wel weg, waar ondertussen al werk werd van gemaakt. Het dossier verhuist nu naar Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V), die uiterlijk over twee maanden de knoop doorhakt. Indien de minister het bevel geeft om het terras en de veranda toch af te breken, wat dan binnen de zes maanden moet gebeuren, dreigt De Geit te sluiten.


Want dan is de uitbating niet meer rendabel. "Dan verliezen zeven werknemers hun voltijdse job, net zoals twintig losse medewerkers", zegt zaakvoerder Bert Vanhalle (46). "En ikzelf ben dan mijn werk, mijn investeringen, mijn tijd en mijn broodwinning kwijt. Want zonder terras en veranda is De Geit ook niet over te laten. Ik hoop dat het gezond en logisch boerenverstand zegeviert", aldus Vanhalle. De Geit is eigendom van brouwerij Omer Vander Ghinste.


(LPS)