Slechts 10 deelnemers op stille wake voor Bart (45), de man die door acht mensen genegeerd werd op Kortrijkse Markt

Een bloemenkrans op de Grote Markt, waar Bart Rigole om het leven kwam.
Alexander Haezebrouck Een bloemenkrans op de Grote Markt, waar Bart Rigole om het leven kwam.
Amper een tiental personen zakte vrijdagavond af naar de Grote Markt in Kortrijk waar een stille wake werd gehouden voor Bart Rigole, de 45-jarige man uit Wevelgem die daar twee weken geleden ’s nachts in elkaar zakte en stierf. 

Het initiatief kwam van de Kortrijkse Sofie Dekein. “Het kan toch niet dat een persoon zomaar op de Grote Markt van een centrumstad sterft en dat niemand ingrijpt? Uiteindelijk hebben we toch alleen maar elkaar wanneer er iets is. Zoiets mag nooit meer gebeuren.” Tussen het moment dat de Wevelgemnaar in elkaar zakte en uiteindelijk, twee en een half uur later, gevonden werd door de politie, passeerden namelijk acht mensen in zijn buurt. Geen van hen deed iets om hem te helpen. Tijdens de wake werd muziek gedraaid van onder andere Marco Borsato en Clouseau, er werden ook kaarsen aangestoken. “Het is jammer dat er zo weinig volk is komen opdagen”, zegt Sofie. “De ouders van Bart waren hier ook en het is ook om hen een hart onder de riem te steken dat ik dit georganiseerd heb.”

Bart Rigole (45) uit Wevelgem.
uitvaartzorg Bloyart, Kortrijk Bart Rigole (45) uit Wevelgem.
Op de plaats waar het drama zich voltrok, brandde een kaarsje bij een kadertje met daarin de foto van Bart Rigole.
Alexander Haezebrouck Op de plaats waar het drama zich voltrok, brandde een kaarsje bij een kadertje met daarin de foto van Bart Rigole.
Wake Bart Rigole
Alexander Haezebrouck Wake Bart Rigole
Wake Bart Rigole
Alexander Haezebrouck Wake Bart Rigole7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • josianne keppens

  is erg allemaal! R.I.P.

 • Jack Dereder

  Gino,ludwig, wat voor angsthazen zijn jullie om dit gedrag goed te keuren. 1 telefoontje naar de hulpdiensten was Alles dat ze moesten doen. Ik hoop dat ze gestraft worden en dat jullie twee eens zonder hulp komen te staan. Hoe is dat toch mogelijk .

 • Gino Vandenheede

  De mensen hebben hem niet genegeerd ,ze zijn gewoon bang om een mes tussen hun ribben te krijgen,Kortrijk zit vol van de vreemdelingen,en veel goeds hoor je er niet van. Er hangen overal camera’s ,ze hebben acht mensen zien passeren! En de man die van de bank was gevallen hebben ze die niet gezien??

 • Ludwig Vanden Boer

  Heel erg wat die man overkomen is maar gezien de huidige tendens in onze maatschappij treft de voorbijgangers geen enkele schuld.

 • Dirk Van Dooren

  Kortrijk... de stad van de egoisten !