Siberische arenduil vermist: “Als we Shiva niet binnen de eerste week vinden, sterft hij”

Zo ziet een witte Siberische arenduil eruit. Opgelet: hier ziet u niet Shiva. Jorino heeft geen recente foto van Shiva tot zijn beschikking momenteel.
RV Zo ziet een witte Siberische arenduil eruit. Opgelet: hier ziet u niet Shiva. Jorino heeft geen recente foto van Shiva tot zijn beschikking momenteel.
Jorino Vercoutere (40) uit de Vichtsesteenweg in Anzegem zit met de handen in het haar. Shiva, zijn 3-jarige witte Siberische arenduil, is vrijdagochtend ontsnapt. Wie helpt hem door mee te zoeken? “De zwarte geleidingsriem van anderhalve meter hangt nog aan zijn rode schoentjes. Dat valt zeker op. We moeten Shiva binnen de eerste week vinden. Anders sterft hij van de honger.”

Hoe Shiva ontsnapte, weet Jorino niet. “Hij zat vast aan de riem. Wellicht kwam die los en slaagde Shiva er in om buiten te raken en weg te vliegen. Shiva zal vliegen tot hij geen stress meer heeft, weg van grote wegen en drukte. Hij verschuilt zich het liefst hoog in een boom, op een rustige plaats. Ik heb ook nog een andere vogel. Bora, een Europese oehoe. Ze treurt, nu Shiva weg is, en zit al heel de dag in haar kot. Ze zijn aan elkaar gehecht, terwijl ook ik aan mijn twee vogels gehecht ben. Het zijn mijn kindjes. We moeten Shiva binnen de eerste week vinden, anders sterft hij van de honger. Het is een roofvogel. Maar hij zal niet zelf jagen, omdat hij niet in het wild opgegroeid is. Wie hem spot, belt mij. Dan kom ik meteen ter plaatse om hem te voederen, met eendagskuikens. Dan zal Shiva wel op mij afkomen. Probeer hem niet zelf te voederen”, aldus Jorino. De zeldzame vogel is wit met zwarte strepen, is 60 centimeter groot en heeft een vleugelwijdte van 2 meter. Shiva heeft zwarte ogen met een oranje iris. Zijn ringnummer is BEC 24017060. Wie Shiva opmerkt, belt als de bliksem naar 0497/48.70.27. 




3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan van der Star

    jammer weer dat zo n beesie nog aan een riem zit. Zou eigenlijk verboden moeten worden deze vorm van roofvogels houden

  • avelino garcia

    Deze vogels horen hier niet thuis, waarom verbied men dat gewoon niet. Roofvogels in een kooi houden moet strafbaar gesteld worden.

  • Martine Six

    Laat deze dieren toch eens in hun territorium , waarom houden als huisdier ?