Scott Van Quickenborne Sabbe doet Vincent en Anouk verlangen naar meer: “Drie, vier, vijf kinderen? We sluiten dat niet uit”

Zie ze stralen.
Maxime Petit Zie ze stralen.
Scott, broertje van de bijna 3-jarige Bo, werd dinsdagochtend geboren in het ziekenhuis AZ Groeninge. Een week vroeger dan uitgerekend en bovendien met een keizersnede, omdat Scott in een stuitligging lag. “Een dwarsligger dus, een beetje zoals zijn vader”, grapt mama Anouk Sabbe (36).

Anouk Sabbe straalt, ondanks de pijnlijke keizersnede die ze achter de rug heeft. “Niet moeilijk ook, met zo’n schoon mannetje”, vertelt ze trots over haar zoon. Ook grote zus Bo, een echte spraakwaterval, is superblij. “Het is een moeilijke naam hé, Scott”, zegt Bo, die haar broertje heel de tijd op haar schootje wil nemen. Vooral om Scott te overladen met kusjes. “Het is mijn baby”, lacht Bo, die sinds januari in het instapklasje van basisschool Kinderland zit.

Hij drinkt al veel, als een echte Schot

Vincent Van Quickenborne

Pittig en stoer

Scott, je hoort het niet vaak. “Hij drinkt al veel, als een echte Schot”, lacht papa Vincent Van Quickenborne (45). “We kozen de namen Bo en Scott meer dan drie jaar geleden al, op mijn verjaardag op 1 augustus 2015, toen we na een weekendje Parijs naar Kortrijk aan het terugkeren waren. Scott is een unieke naam. Het klinkt pittig en een beetje stoer. Het komt hier niet veel voor, maar bijvoorbeeld wel in Schotland en Australië. Ook mijn moeder, die toch vrij conservatief is, vindt het een mooie naam. Er doen verder al grapjes de ronde. Zo klinkt de slogan ‘Williams Lawson’s – No Rules Great Scotch’ nu als ‘Williams Lawson’s – No Rules Great Scott”, lacht de burgemeester.

Het klikt al goed tussen Vincent en zoon Scott.
Maxime Petit Het klikt al goed tussen Vincent en zoon Scott.

Kroostrijke gezinnen

Veel mensen vragen zich af hoe Vincent en Anouk hun gezinsleven gaan organiseren. Zo is Van Quickenborne kopman op de West-Vlaamse Open Vld-lijst voor het federaal parlement. Het worden erg drukke weken, in de aanloop naar de verkiezingsdag op zondag 26 mei. “Dat is inderdaad de vraag van 1 miljoen”, denkt Van Quickenborne na. “Ah, gewoon doen, het zal wel lukken”, pikt Anouk in. Meer nog, Scott is geen eindpunt. Vincent en Anouk denken erover na om hun gezin de komende jaren verder uit te breiden. “Drie, vier, vijf kinderen? We sluiten dat niet uit als we een manier vinden om dat allemaal te managen”, zeggen ze. “We geloven in de kracht van kroostrijke gezinnen”, vult Van Quickenborne aan, die nu van tien dagen vaderschapsverlof geniet. Hij wordt als burgemeester tijdens die periode vervangen door eerste schepen Wout Maddens (Team Burgemeester).

Grote zus Bo overlaadt Scott met kusjes.
Maxime Petit Grote zus Bo overlaadt Scott met kusjes.

Zaterdag naar huis

Anouk Sabbe komt uit een gezin van drie kinderen en Vincent Van Quickenborne uit een gezin van vijf. “Scott is het negende kleinkind voor mijn ouders en het zesde voor de ouders van Anouk”, zegt Vincent Van Quickenborne. Scott – hij meet 47,5 centimeter en weegt 3,070 kilogram – en zijn mama mogen zaterdag de materniteit van het ziekenhuis AZ Groeninge verlaten en naar huis gaan.

Scott, geboren op 26 maart 2019.
Maxime Petit Scott, geboren op 26 maart 2019.
Vincent geniet van zijn tien dagen vaderschapsverlof.
Maxime Petit Vincent geniet van zijn tien dagen vaderschapsverlof.
Scott wordt niet graag gewekt.
Maxime Petit Scott wordt niet graag gewekt.
De suikerbonen gaan vlot de deuren uit. Het gezin krijgt ook veel bloemen.
Maxime Petit De suikerbonen gaan vlot de deuren uit. Het gezin krijgt ook veel bloemen.
Wakker worden, Scott
Maxime Petit Wakker worden, Scott
Scott opent eindelijk zijn oogjes eens.
Maxime Petit Scott opent eindelijk zijn oogjes eens.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Heeft al van jongsaf aanleg voor luchtgitaar en bij de muziek AC/DC kraait het al ferm mee....Duidelijk een koter van Quick.

 • Jeannine Luyten Van Zeebroeck

  Niets zo gezellig als een kroostrijk gezin. Wij zijn met zes en wij zijn nog altijd blij dat onze ouders toen zoveel kindjes gekocht hebben. En BRAVO hoe ze dat hebben klaargespeeld of gemanaged zoals dat nu noemt.

 • Hilde Bogaert

  Proficiat met jullie zoon! Maar denk eens aan de ecologische voetafdruk van een groot gezin. In tijden van klimaatgezaag wou ik daar ook even over zagen

 • MarliesSchoefs

  mooi

 • Sonia Van Strijdonck

  Doen! Groot gelijk! Als ik terug opnieuw zou beginnen zou ik veel meer kinderen hebben. Go for it!