Schepen Weydts (sp.a) dient klacht in voor homofobe en racistische taal op FB-pagina Vlaams Belang

Axel Weydts.
ac Axel Weydts.
Schepen Axel Weydts (sp.a) heeft een klacht ingediend bij de politie en het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia wegens homofobe en racistische taal op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk. Zo postte een man er bijvoorbeeld dit: ‘Als hij (Weydts) een moslim zal tegenkomen, zal hij met plezier op zijn knieën zitten met zijn kont omhoog.’ “De uitgelichte reacties zijn ondertussen verwijderd”, reageert VB-fractieleider Wouter Vermeersch.

De uitspraken komen er als reactie op een debat in de gemeenteraad maandagavond, waarin Weydts Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch een fascist noemde en hij Vlaams Belang fascistoïde praktijken aanwreef. Dat deed hij omdat Vlaams Belang vaak gebruik maakt van bewerkte foto’s om standpunten te verspreiden. Dat de schepen, die homo is, hierop persoonlijk afgerekend wordt, is een brug te ver voor Axel Weydts. Bepaalde uitspraken op de FB-pagina van Vlaams Belang Kortrijk zijn bijzonder grof. “We zijn geschokt over zoveel hatespeech. Axel diende terecht klacht in en we steunen hem hierin”, reageerde sp.a vanavond op de Facebookpagina sp.a Kortrijk. “Het is voor ons ontoelaatbaar dat Vlaams Belang Kortrijk deze reacties zelfs na twee dagen nog steeds niet verwijderde. We willen dat het onmiddellijk stopt”, aldus sp.a.

Vrijwilligers

“Onze Facebookpagina wordt beheerd door vrijwilligers”, zegt Wouter Vermeersch. “Zodra zij een ongepaste reactie opmerken, wordt deze onmiddellijk verwijderd. Dat gebeurde ondertussen ook met de uitgelichte reacties. Er is ook geen sprake van gemanipuleerde foto’s. We kopen die aan bij een fotobedrijf.”

De uitspraken op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk zijn bijzonder grof.
RV De uitspraken op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk zijn bijzonder grof.
De uitspraken op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk zijn bijzonder grof.
RV De uitspraken op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk zijn bijzonder grof.