Schepen Vandersteene (N-VA) speelt weer bevoegdheid kwijt

Schepen An Vandersteene.
Foto Anckaert Schepen An Vandersteene.
Schepen van Financiën Catherine Waelkens (N-VA) erft de bevoegdheid Onderwijs van haar partijgenote An Vandersteene. Dat heeft de Kortrijkse N-VA beslist. "Het gaat hier niet om een afstraffing, maar om een optimalisatie van het takenpakket van onze schepenen", verzekert voorzitter Geo Verstichel.

Dat ze de bevoegdheid Onderwijs verliest, onthaalt An Vandersteene niet op gejuich. "Nee, ik was geen vragende partij, want als vroegere leerkracht ligt die materie heel na aan mijn hart. Anderzijds besef ik ook dat een grote bevoegdheid als Cultuur of Sport niet zomaar kan doorgeschoven worden. Ik zit met een dubbel gevoel. Uteindelijk nam de partij een wijze beslissing", zegt Vandersteene moedig.

Takenpakket

Twee jaar geleden moest ze Ontmoetingscentra als bevoegdheid doorschuiven naar partijgenoot Rudolf Scherpereel. "Dat besloot ik toen zelf omdat mijn takenpakket te uitgebreid was. Vandaag is dat niet aan de orde. Men hoeft mij nu niet te verwijten dat ik mijn job als schepen niet zou aankunnen."


Collega Catherine Waelkens treedt haar bij. "Nu het boekhoudkundig systeem binnen mijn bevoegdheid Financiën op punt staat, heb ik wat meer tijd. Mijn bevoegdheden vragen weinig externe contacten, met Onderwijs erbij heb ik de tijd om op meer plaatsen aanwezig te zijn. Op politiek vlak zal men weinig merken van de interne wissel van bevoegdheid." Voorzitter Geo Verstichel ziet evenmin problemen. "Dat gaat hier niet om een afstraffing. Wij willen het takenpakket optimaliseren en maken nuchtere keuzes. Als de oppositie daar anders over denkt, dan is dat haar goed recht." (XCR/LPS)