Ruim 200 biertjes op Just Beer in Xpo

Just Beer opent dit weekend in Xpo. Het degustatie-evenement, met biersommelier Sofie Vanrafelghem als boegbeeld, omvat meer dan 50 brouwerijen.

Ze stellen er ruim 200 biertjes voor, te proeven in een speciaal ontworpen glas van 10 centiliter van Just Beer.


Wie de app Untappd downloadt, krijgt een overzicht van alle biertjes. Zo zijn de nieuwste biertjes op Just Beer Thirsty Mosquito, Not Totally Black IPA, Basement Barrel Aged Bruichladdich en Wild Turkey en Red Hot Hilly Peppert, om een paar voorbeelden te geven. Het bierfestival onderscheidt zich met kwalitatieve stands en een uitgebreid programma aan randevenementen. Wie het moeilijk vindt om uit het uitgebreide aanbod te kiezen, kan zich door tien smaakroutes laten leiden. Je krijgt per route vijf degustaties.


"Zo leer je een pak nieuwe bieren kennen", zegt Sofie Vanrafelghem. "Je kan voor een route met de meest hoppige bieren kiezen of alle premières volgen die de brouwerijen op het festival presenteren. Verder behoort ook een route waarin enkel de buitenlandse bieren aan bod komen, tot de mogelijkheden. Voor de durvers is er een selectie van enkele rariteiten", aldus de biersommelier.

Foodpairing

Er is verder aandacht voor foodpairing, met sterke combinaties tussen gerechtjes en bier. Zo zijn er workshops met 'viskok van het jaar' Sam Van Houcke, die zijn kookkunsten met zijn passie voor Belgisch bier combineert, en met Jason Blanckaert, die als twintiger met zijn restaurant C-Jean een Michelinster haalde en nu in zijn pop-up Aroy Aroy een eigenzinnige versie van de Thaise keuken brengt, mét passende biertjes. Nieuw dit jaar zijn 'blind tastings' in de Beerwulf Experience Room, waar bezoekers hun kennis testen door onder meer blind bekende bieren te proeven. Just Beer is vandaag open van 11 tot 22 uur en morgen van 11 tot 19 uur. Toegangsprijzen, een degustatiepakket met glas en drie jetons inbegrepen, starten aan 12 euro. Info: www.justbeer.be. (LPS)