Restaurantrecensie: Parazaar in Kortrijk

We eten buiten, op de warmste dag van het jaar.
Joyce Mesdag We eten buiten, op de warmste dag van het jaar.
Charlotte Vanfleteren roert al een aantal jaren in de potten van Parazaar in Kortrijk, een restaurant met een vrij alternatieve keuken waar je ook als vegetariër aan je trekken komt. We gingen er eens proeven.

Het is de warmste dag van het jaar wanneer we er langsgaan. De Eskimo, een frisse mocktail met pompelmoes en tonic die op de suggestielijst prijkt, spreekt dan ook meteen aan. De mocktail doet ook wat het belooft: verfrissen. We hebben wel wat honger, dus kiezen we als hapje lookbroodjes met mozzarella. Deze blijken eerder teleurstellend. De buitenste stukjes zijn niet genoeg belegd, waardoor ze echt hard en droog zijn. Het sneetje mozzarella dat vooral op de binnenste stukken ligt, is uitgedroogd. De lookboter, hoe lekker ook, kan het niet meer goedmaken.

De lookbroodjes.
Joyce Mesdag De lookbroodjes.

Als hoofdgerecht kies ik voor de toast met tartaar van zalm, granny smith, limoen, griekse yoghurt, komkommer, rode biet, sojasaus, avocado, sesamolie en granaatappel. Een heleboel ingrediënten, maar ze matchen wonderwel samen. Het gerecht toont meteen waar Parazaar in uitblinkt: minder voor de hand liggende ingrediënten samenbrengen in verrassende combinaties. Wat je op de suggestiekaart van Parazaar vindt, zal je nergens anders kunnen eten.

De toast met tartaar.
Joyce Mesdag De toast met tartaar.

Mijn tafelgenoot kiest voor de pasta Parazaar, een pasta met gehakt, room, courgette en sambal oelek. Op de kaart prijkt meteen ook de prijs voor take-away. Een goed teken, zou je denken, en dat blijkt het even later ook. De pastasaus is echt heel lekker, en anders dan de traditionele bolognaise en carbonara.

De porties zijn meer dan stevig genoeg, dus de appetijt voor een dessertje is wat verdwenen. In functie van deze recensie gaan we dan toch voor een citroensorbet met een shotje limoncello. De sorbet wordt geserveerd ín het shotje limoncello. Dat drinkt wel wat specialer, maar het lukt. De sorbet is wat het moet zijn, zuur en tegelijk zoet en fris.

Hier komen we sowieso nog terug, ondanks de valse start met de lookbroodjes. 

Eskimo mocktail: 5 euro
Lookbroodjes: 8 euro
Toast Zalm: 18 euro
Pasta Parazaar 14 euro
Sorbet: 7 euro

Adres en Praktisch:
Voorstraat 22a in Kortrijk, 0477 62 23 21

Onze beoordeling: 
Eten: 7/10 Bediening: 7/10 Comfort: 7/10. Totaalscore: 3,5 op 5

De pasta Parazaar. Een aanrader.
Joyce Mesdag De pasta Parazaar. Een aanrader.
Parazaar Kortrijk. Iedereen zat buiten die avond.
Joyce Mesdag Parazaar Kortrijk. Iedereen zat buiten die avond.
Parazaar Kortrijk. De sorbet.
Joyce Mesdag Parazaar Kortrijk. De sorbet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.