Record! Studio Brussel brengt 137.000 Vlamingen samen op Warmste Week in Kortrijk

Met dank ook aan de 2.000 brandweermannen en -vrouwen die zondagavond langs kwamen
Henk Deleu Met dank ook aan de 2.000 brandweermannen en -vrouwen die zondagavond langs kwamen
Over een uur zit De Warmste Week erop. 137.000 unieke bezoekers bezochten het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Dat is een record voor De Warmste Week. “Het was een historische week voor onze stad”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.

“Dat wij de muziekstad bij uitstek zijn, heeft heel Vlaanderen kunnen horen. We zijn trots dat Kortrijk kon knallen”, aldus Van Quickenborne. Nog enkele straffe cijfers: 124 bands en artiesten speelden live op het Mandelaplein of als verrassing voor actievoerders en vrijwilligers. Er stonden 61 artiesten op de Stage en in zaal Depart. 23 artiesten zorgden voor een muzikale verrassing op het podium en in de stad. En er stonden 40 artiesten op het Tranzit-podium. “De belangstelling hier in Kortrijk heeft me van mijn sokken geblazen”, zegt StuBru-nethoofd Jan Van Biesen. “Het is hartverwarmend om vast te stellen dat in deze tijd van polarisatie en wantrouwen onze muziek zo veel mensen samen heeft gebracht en voor zo veel enthousiasme, troost en broodnodige hoop heeft kunnen zorgen. Of zoals deze week mij iemand zei: ‘’t Es nog al nie naar de wuppe’.”

Bekijk ook: Dit zijn de mooiste momenten van De Warmste Week
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk De Ceulaer

    Bravo Kortrijk, Bravo allemaal!! ❤

  • jan van dijck

    Alle vlamingen en acties super goed gedaan , maar de brandweer is toch altijd een mooi moment ze