Rallyrijders blijven netjes achter fietsers in fietszone

Fietsers, laat u niet opjagen door de rallywagens.
Henk Deleu Fietsers, laat u niet opjagen door de rallywagens.
De stad is in de greep van de rally 6 uren van Kortrijk. De 160 rallyrijders houden wel degelijk rekening met de fietszone in hartje Kortrijk. In die fietszone moeten auto's altijd achter de fietsers blijven, al rijden sommigen amper 10 kilometer per uur. Wie toch fietsers inhaalt en betrapt wordt door de politie, krijgt meteen een boete van 58 euro.

Piloten die van een klassementsproef komen, rijden via de Doorniksestraat de fietszone binnen. Piloten die naar een klassementsproef rijden, verlaten de fietszone via de Rijselsestraat. Ook elders in de fietszone duiken regelmatig rallywagens op, maar de chauffeurs zijn hoffelijk en blijven netjes achter de fietsers. Dat stelden we zaterdag zelf vast in het centrum. Er wordt uiteraard geen rally gereden in het centrum, maar het kloppend hart van de 6 uren van Kortrijk blijft wel de publiekstent met podium op de Grote Markt. 

Geen fietsers inhalen is de boodschap in de Rijselsestraat.
Henk Deleu Geen fietsers inhalen is de boodschap in de Rijselsestraat.
De piloten houden zich netjes aan de afspraken.
Henk Deleu De piloten houden zich netjes aan de afspraken.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philip Staelens

    Goed voor de reclame op de auto’s.

  • Philip Staelens

    Tis goed voor de reclame op de auto’s