Prijs voor fonds dat kanszoekende studenten helpt

De betrokkenen van Lions Mercurius en het Streekfonds zijn trots op de erkenning voor fonds Lisa.
RV De betrokkenen van Lions Mercurius en het Streekfonds zijn trots op de erkenning voor fonds Lisa.
Het fonds Lions International Student Academy (Lisa) gooit hoge ogen. Het fonds helpt kanszoekende studenten. Het initiatief kreeg de ‘Eerste Prijs Nationaal Werk’ op de Nationale Conventie Lions International in Zaventem. De aan de prijs verbonden som van 15.000 euro gaat naar Lisa.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Lions Club in België, die zich met een project als pionier op uitzonderlijke wijze bewijst binnen de brede Lions gemeenschap. Serviceclub Lions Kortrijk Mercurius houdt zich bezig met het werven en begeleiden van kanszoekende studenten. Het Streekfonds West-Vlaanderen regelt het financieel en administratief beheer. De financiële steun is mogelijk dankzij de Club van 100. Waarin honderd voornamelijk West-Vlaamse bedrijven zich jaarlijks engageren door 1 euro per dag of 365 euro per jaar in het fonds te storten. Clubleden van Lions Mercurius coachen als ‘peters’ de studenten bij hun studies en alles wat daar bij komt kijken. Het is nu de bedoeling dat ook andere Lions clubs zich kunnen aansluiten bij het fonds Lisa. De prijs opent bovendien de deur naar internationale erkenning bij Lions Clubs.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.