Prachtig eerbetoon aan Christophe Lambrecht op Warmste Week: zoontje (5) zamelde 25.000 euro in

Dochters Bruna en Helena, zoontje Maurice en echtgenote Anda Ackx van de betreurde Christophe Lambrecht.
Henk Deleu Dochters Bruna en Helena, zoontje Maurice en echtgenote Anda Ackx van de betreurde Christophe Lambrecht.
Jaren bracht het betreurde StuBru-boegbeeld Christophe Lambrecht met muziek zijn luisteraars samen. Zoontje Maurice is goed op weg om in zijn voetsporen te treden. De jongste van 5 jaar hield in de feestzaal van het Altena Instituut in Kontich een kinderfuif en verkocht truitjes met een regenboog op. Dat brengt alles samen 25.314 euro voor de Belgische Cardiologische Liga op. Alle StuBru-medewerkers brachten maandagavond op De Warmste Week in Kortrijk een prachtig eerbetoon aan de moedige jongen en ook aan de dochters en vrouw van Christophe Lambrecht. “Jullie verdienen allemaal applaus”, benadrukte zijn vrouw. 

Schattige Maurice veroverde met zijn spontaniteit àlle harten op het Nelson Mandelaplein. Maurice vroeg het plaatje Dance Monkey aan en animeerde samen met StuBru-dj Eva De Roo het publiek. Alle medewerkers van De Warmste Week droegen om de familie te steunen een trui met een regenboog op. 

De mama van Maurice en echtgenote van wijlen Christophe Lambrecht ontroerde op haar beurt met lovende woorden voor de medewerkers van StuBru. “Jullie moeten ook elke dag iemand missen, maar toch blijven jullie fantastische radio maken”, stelde Anda Ackx. “Een groot applaus voor jullie allemaal.” Alle handen op het Mandelaplein gingen op elkaar.

 Veel medewerkers van Studio Brussel hadden het erg moeilijk en lieten een traantje, zoals presentatrice Fien Germijns. Ook Helena en Bruna, de dochters van Christophe Lambrecht, hadden het moeilijk. 

De StuBru-presentator overleed op 5 mei, na een hartstilstand. Vlaanderen verloor zo een van haar warmste radiostemmen, Studio Brussel haar ‘nonkel’.

Maurice animeerde het publiek, samen met Eva De Roo.
Henk Deleu Maurice animeerde het publiek, samen met Eva De Roo.
Alle StuBru-medewerkers gaven de familie een eerbetoon.
Henk Deleu Alle StuBru-medewerkers gaven de familie een eerbetoon.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Henri Troyat

  Los van het initiatief vind ik dat het weer een onderonsje wordt van BV's. Er zijn veel Lambrechtsen in ons land die het afgelopen jaar gestorven zijn en die geen aandacht krijgen. Beperk je dus tot het goede doel en maak er geen onnodige emo-show van.

 • Flor Peeters

  Dit is hartverwarmend maar ik vind dat ze een 5jarig jongentje gebruiken om geld in te zamelen want een 5jarige kan niet op dat idee komen.

 • guy vanhuysse

  Mooi & goed ! Nu nog een andere Burgemeester in Kortrijk en we zijn er !

 • Eliska Bossuyt

  Prachtig gewoon, enorm hartverwarmend

 • Yves Steenssens

  Ja ontroerend ,en moedig van de jonge familie