Pool die zich in woning verschanste aan Volksplein blijft in cel

De politie sloot de omgeving van het Volksplein hermetisch af, nadat in de Sint-Rochuslaan een man zich had verschanst in een woning.
Alexander Haezebrouck De politie sloot de omgeving van het Volksplein hermetisch af, nadat in de Sint-Rochuslaan een man zich had verschanst in een woning.
De 33-jarige Pool die zich vrijdagmiddag urenlang verschanste in een woning in de buurt van het Volksplein in Kortrijk, blijft een maand langer in de cel voor bedreigingen, inbreuken op de wapenwet en slagen aan een agent. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk dinsdag.

De man verschanste zich in een woning in de Sint-Rochuslaan. Dat gebeurde rond 11 uur toen de politie hem wou controleren na een melding van verdacht gedrag. Hij uitte bedreigingen aan de politie en had de toegang tot zijn studio op het gelijkvloers gebarricadeerd met houten palen, een winkelkar en nog andere materialen. Omdat er een vermoeden was dat hij zichzelf en mogelijk de buurt iets zou aandoen, evacueerde de politie de ruime omgeving. De man was ook gewapend met een bijl en messen. Speciale eenheden van de politie konden hem rond 14.30 uur overmeesteren en inrekenen. De onderzoeksrechter besliste zaterdag hem aan te houden. Dinsdag verlengde de raadkamer zijn aanhouding met een maand. De man bleek vrijdag onder invloed van drank en drugs.