Politie voorkomt ‘free fight’ tussen Club Brugge en PSG: 31 Brugse hooligans opgepakt

Belga
Maandagavond kwamen 31 ‘supporters’ van Club Brugge samen in Aalbeke. Ze hadden een zogenaamde ‘free fight’ georganiseerd met hooligans van Paris Saint-Germain in het kader van de Champions Leaguematch van vanavond. Toen de politie ter plaatse kwam, waren geen supporters van PSG aanwezig. 31 aanwezige zogenaamde supporters van Club Brugge werden bestuurlijk opgepakt. 

De politie van de zone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) kon de ‘free fight’ verhinderen doordat ze snel alert en ter plaatse waren. In de buurt van de Lauwestraat in Aalbeke, vlak bij de autosnelweg, werden zo’n 30 auto’s aangetroffen. “Toen we ter plaatse kwamen, probeerden heel wat aanwezigen zich te verstoppen in het nabijgelegen Preshoekbos”, zegt woordvoerder Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. “We slaagden er toch in om iedereen snel te lokaliseren en te identificeren, mede dankzij een speurhond.” In totaal werden 62 hooligans gefouilleerd, 31 daarvan werden bestuurlijk opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Kastelijns

  Als ze er zelf voor kiezen heeft niemand er last van. Zou de politie zich niet beter bezig houden met echt terreur.

 • Rogé Bouwens

  Ik zie echt het probleem niet dat die mekaar verrot slaan.Zelf opdraaien voor gemaakte kosten en iedereen tevreden.

 • David Roels

  Als die zin hebben om op mekaar te slaan met wederzijdse toestemming laat die mannen toch doen! geen last van! Ik denk dat politie hun tijdveel beter kunnen besteden!

 • Jan Sterckx

  Kunt ze toch niks ten laste leggen als er niks gebeurt is en er niets eens een tegenpartij is

 • Jean-Marie Van den Driessche

  Voetbal is een feest ... man man man ...