Politie voert onderzoek naar aanhoudende overlast door illegalen in Tuighuisstraat en omgeving

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)
Alexander Haezebrouck Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)
In de Tuighuisstraat in Kortrijk werden donderdagmorgen vier illegalen aangetroffen in leegstaande woningen. “We troffen hen aan nadat we ter plaatse kwamen voor een dispuut tussen één illegale jongeman en enkele buurtbewoners”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. De politie onderzoekt de aanhoudende overlast.

Enkele buurtbewoners van de Tuighuisstraat in Kortrijk kregen het donderdagvoormiddag aan de stok met een illegale jongeman. De politie kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren. “We hebben daar enkele leegstaande woningen uitgekamd en we troffen in totaal vier jongemannen aan die illegaal in ons land verblijven.” De illegalen werden opgepakt en overgemaakt aan de dienst Vreemdelingenzaken. Er zijn volgens buurtbewoners al enkele maanden problemen met illegalen. Zo is er op een pleintje met garages in de Tuighuisstraat ook sprake van het dealen van drugs. Omwonenden laten uit angst hun kinderen niet meer buiten spelen. De illegalen hangen in de omgeving van de nachtopvang van het CAW rond. Recent werd aan fietsenhandel Spitter in de Zwevegemsestraat, in dezelfde buurt, een wijkagent uit het niets aangevallen. Zijn aanvaller haalde een mes boven.

Interventiepatrouilles

“We zijn ons van de problematiek bewust en treden consequent op”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “We komen bij elke melding ter plaatse. We stellen pv’s op. Er is toezicht van interventiepatrouilles en de wijkwerking. Met andere woorden: we onderzoeken de toestand. We bekijken ook hoe we de samenwerking met CAW nachtopvang kunnen intensifiëren. Bezoekers hebben er vaak een problematiek van verslaving(en). We bekijken hoe we dat kunnen beheersen en aanpakken. Illegalen pakken we telkens op. We verhoren die mensen en contacteren telkens de dienst vreemdelingenzaken, om hen te laten uitwijzen”, aldus Thomas Detavernier.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • geert dooms

    En het caw doet alles voor deze . Maar kunnen niet toveren

  • Ellen Vangee

    Wie voldoende show kan verkopen geraakt met veel weg....

  • Claude Tanghe

    en onze burgemeester is van geen kwaad bewust ,in Kortrijk is er geen overlast van illegalen en soortgenoten volgens zijn commentaar na de verkiezingen . Wanneer gaan de ogen open van ons stadsbestuur ???