Politie houdt gezamenlijke preventiecampagne tegen woninginbraken

De politie stelde een pv op.
JHM De politie stelde een pv op.
De politie houdt vanaf 14 mei een gezamenlijke preventiecampagne tegen woninginbraken. Dan gaan verschillende diefstalpreventie-adviseurs en preventiemedewerkers op pad om inwoners te sensibiliseren rond risicovol gedrag. 

Preventie-adviseurs, gemeenschapswachten en politie-inspecteurs gaan vanaf 14 mei op zoek naar openstaande ramen, deuren en garagepoorten om de bewoners daarop te wijzen dat inbrekers dit ook zien en snel binnen kunnen zijn. Zij zullen folders in de vorm van een voetafdruk achterlaten in de brievenbus van de mensen die een potentieel inbraakrisico vertonen. Het doel is om zoveel mogelijk burgers te bereiken en te sensibiliseren rond de inbraakproblematiek. Wie dat wenst kan ook gratis beroep doen op een politieman of gemeenteambtenaar die specifiek opgeleid is voor diefstalpreventie om bij je thuis tips te komen geven. Wie dat wenst kan zich daarvoor inschrijven op de website www.diefstalpreventieadviseur.be. De deelnemende zones zijn de zones Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede), Arro Ieper (Ieper, Heuvelland, Poperinge, Wervik, Zonnebeke, Moorslede, Staden, Vleteren, Langemark-Poelkapelle en Mesen), Mira (Waregem, Avelgem, Anzegem, Zwevegem en Spiere-Helkijn) en de stedelijke preventiediensten van Blankenberge, Kortrijk, Menen, Oostende en Koksijde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.