Politie gaat extra controleren op wildzwemmers

De politie gaat intensiever controleren of het zwemverbod in bevaarbare wateren in Kortrijk, zoals hier op het kanaal, gerespecteerd wordt.
Henk Deleu De politie gaat intensiever controleren of het zwemverbod in bevaarbare wateren in Kortrijk, zoals hier op het kanaal, gerespecteerd wordt.
Na het ongeval waarbij maandagavond in het kanaal Bossuit-Kortrijk de 21-jarige Norbert Nsanzimana uit Schaarbeek om het leven kwam, zal de politie extra controleren of het zwemverbod in bevaarbare wateren in Kortrijk wordt gerespecteerd. Wie de regels overtreedt, riskeert een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro.

Tijdens warme dagen patrouilleert de politie sowieso al eens extra langs de bevaarbare wateren in Kortrijk - de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk - om te zien of het zwemverbod niet wordt overtreden. Maar na het drama dat maandag het leven kostte aan Norbert Nsanzimana (21) worden de controles opgevoerd. “We houden geen heksenjacht maar wie in het water zit, zal gevraagd worden om naar de kant te komen”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas. “Wie weigert, kan een GAS-boete krijgen.” In theorie kan die oplopen tot 350 euro (na herhaaldelijke overtredingen) maar in de praktijk komen de ‘daders’ er meestal af met 50 euro. Tegen mei volgend jaar komt er een afgebakende zwemzone in het kanaal Bossuit-Kortrijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.