Piet Huysentruyt kookt voor 500 lekkerbekken

Foto Peter Lanssens
Sterrenkok Piet Huysentruyt (54) serveert op zondag 1 oktober van 11.30 tot 13.30 uur typisch Kortrijkse gerechten op de Grote Markt. Hij doet dat gratis, in het kader van het evenement Het Lekkerste Weekend.

Op het menu staan Kortrijkse bil met schorseneren en Kalletaart. Het wordt een stormloop, want er zijn slechts 500 porties. Huysentruyt krijgt hulp van traiteur Mylle, patissier Niek Bossaert, Dupont's Kookboetiek, bakkerij Hoornaert, brouwerij Omer Vander Ghinste en hotelschool Rhizo. Gewezen Miss België Justine De Jonckheere verzorgt de presentatie.


De keuze voor Huysentruyt als kok is geen toeval. Want hij trekt op wereldtournee met Likoké. Zijn sterrenrestaurant opent van 17 oktober tot 25 november op het domein Guldenspoor van de Kinepolis-familie Bert, in de Ruitersweg in Kortrijk. Info: www.lekkersteweekend.be.


(LPS)