Petitie tegen markthal op Veemarkt

Een voorstel van Team Burgemeester voor een overdekte markthal op de Veemarkt krijgt tegenwind. Er gaat een petitie rond, waar al 151 handtekeningen op staan. Het betreft een initiatief van Hendrik Gelap, eigenaar-bewoner van een appartement, met steun van buren. Ze vrezen dat een zes meter hoge hal het zicht vanop het eerste verdiep en deels vanop het tweede verdiep zal wegnemen.


Ze maken zich onder meer zorgen over vuiligheid dat zich op het plat dak van de hal kan verzamelen, vis- en kaasgeuren van vaste kramen, drukte en lawaai, het verdwijnen van tien bomen en toenemende winkelleegstand door oneerlijke concurrentie.


Ze stellen dat lokale handelaars geen vragende partij zijn en vragen zich af of de markthal na sluitingstijd geen verzamelplaats zal worden van mensen die overlast veroorzaken. De initiatiefnemers stellen zelf alternatieven voor zoals sporadische evenementen op de Veemarkt, die gezelligheid brengen, en het inzetten van tuiniers en technische scholen om de Veemarkt periodiek in een groen kleedje te steken.


"De markthal is een idee, het is nog niet concreet uitgewerkt", reageert schepen van Bouwen Wout Maddens (Open Vld-Team Burgemeester). "Voor dat gebeurt, volgt er zeker eerst uitgebreid overleg met alle bewoners en handelaars, waarin we alle opmerkingen meenemen. Ik blijf achter een markthal staan. Het past in de heropleving van de buurt en zal winkels en horecazaken net versterken", aldus Maddens. De bewoners roepen op om zwarte vlaggen uit te hangen.


(LPS)