Petit Paris slaat vleugels uit met foodtruck Basiel: “Op feestjes van beste spaghetti van Kortrijk smullen”

Vincent Vermaut voor Petit Paris, aan het Sint-Michielsplein
Henk Deleu Vincent Vermaut voor Petit Paris, aan het Sint-Michielsplein
Eetcafé Petit Paris slaat de vleugels uit met foodtruck Basiel. Waardoor je nu ook op festivals en feestjes van ‘de beste spaghetti van Kortrijk’ smult. “Ons nieuw initiatief is pas vorige week woensdag gelanceerd, maar er komt al meteen veel respons op”, zegt zaakvoerder Vincent Vermaut.

De naam Basiel is bewust gekozen. “Het is een Franse naam, met een knipoog naar Petit Paris dus. En het logo is basilicum, een kruid dat we vaak gebruiken in onze pasta’s”, legt Vincent Vermaut (32) uit. “We bieden met foodtruck Basiel een selectie van zestien dagverse pasta’s en sauzen aan. We komen graag langs, voor wie een (foodtruck)festival of een evenement organiseert. Zo staan we met de komende Sinksenfeesten op de Graanmarkt in Kortrijk, terwijl foodtruck Basiel ook op het Bos! Festival in natuurdomein Bergelen in Gullegem zal zijn. We komen verder met Basiel graag naar private feestjes zoals recepties, bedrijfsfeesten en communies of lentefeesten. Onze foodtruck is tot slot geschikt voor losse verhuur: voor wie de aanhangwagen bijvoorbeeld wil gebruiken om cocktails in te serveren of voor wie er ovenverse hamburgers in wil bakken. Want we beschikken over tal van mobiele elementen zoals bakplaten, een oven, een saladette, rolkoelkasten, een diepvriezer en een gootsteen met warm water.”

Foodtruck Basiel is klaar om uit te rijden
Kos Foodtruck Basiel is klaar om uit te rijden

Traditie en overlevering

Petit Paris, in 1979 door Rita Vandenbroucke en wijlen Claude Dezitter geopend in de Wijngaardstraat, viert in 2019 zijn 40-jarig bestaan. Het eetcafé nam begin april 2007 een nieuwe start op de hoek van de Rijselsestraat en het Sint-Michielsplein. Vincent Vermaut is sinds een kleine twee jaar de zaakvoerder. “We doen het prima en blijven ook geliefd voor de sfeer en de gezelligheid in Petit Paris. Maar we zijn wat beperkt met de 36 plaatsen in het eetcafé. Dankzij foodtruck Basiel kunnen we met Petit Paris nu toch meer naar buiten komen. Het is een extra uitdaging en plezant werken. Waarom we ‘de beste spaghetti van Kortrijk’ hebben? We geven ons recept niet prijs, maar het heeft te maken met traditie en overlevering. Eveneens van belang is de tijd die we in onze pasta’s stoppen. De bereidingen krijgen de tijd om te pruttelen, om het kort uit te leggen”, aldus Vincent Vermaut. Er start op zondag 12 mei een wedstrijd op de Facebookpagina Basiel Italian Foodtruck, waar drie waardebonnen van 50 euro mee te winnen zijn. Info over foodtruck Basiel staat gebundeld op de site www.basielfoodtruck.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.