Paard stapt woonkamer binnen

GOOGLE STREET VIEW MAAKT HILARISCH BEELD IN BEEKLAAN

Het paard stapte de woonkamer binnen van Nico Desmet en zijn gezin.
Henk Deleu Het paard stapte de woonkamer binnen van Nico Desmet en zijn gezin.
Op Google Street View, dat recent nieuwe beelden online zette, is een wel erg leuk tafereel te zien. In de Beeklaan 23 in Kortrijk stapt een paard de woonkamer binnen van Nico Desmet (40). "Puur toeval, het paard speelde een rol in een reclamefilmpje dat in ons huis gedraaid werd", zegt de kapper.

'Er staat een paard in de gang' van André van Duin, maar dan in het echt en in een woonkamer. Daar doet het hilarische tafereel, genomen vanuit een voorbijrijdende wagen van Google Street View, aan denken. De foto dateert van 10 juli 2013. Die dag draaide productiehuis Hoedini uit Wevelgem een reclamefilmpje in de Beeklaan 23 in Kortrijk voor parketspecialist Lamett uit Deerlijk. "We zochten een huis in renovatie, waarvan de vloer klaar was voor een parketlaag", vertelt Hoedini-zaakvoerder Vincent Vandendriessche.


"Na een oproep op Facebook hapte Nico Desmet uit Kortrijk meteen toe. Waarom we een wit paard nodig hadden? Het campagnebeeld van Lamett is een vrouw in een jurk met witte planken, die uit het parket lijkt te groeien. Op de achtergrond is echter ook een wit paard te zien. Het was de bedoeling dat het paard tijdens de opnames enkel zijn hoofd zou binnensteken door een glazen schuifdeur, maar na enkele takes kwam het binnen en stond het plots midden de woonkamer van het huis. Dat vond iedereen erg grappig."

Wie Beeklaan 23 intikt op Google Maps, ziet een paard dat zijn hoofd al even binnensteekt in de woonkamer.
Henk Deleu Wie Beeklaan 23 intikt op Google Maps, ziet een paard dat zijn hoofd al even binnensteekt in de woonkamer.

Geen schade

Het werd nog grappiger toen Nico Desmet enkele dagen geleden de meest recente beelden van Google Street View bekeek.


"Ik wilde zien of ons huis in verbouwing er op stond, maar tot mijn grote verbazing was ook het witte paard te zien, net voor het onze woonkamer binnenstapte", zegt Desmet, die kapsalon Ton Sur Ton runt in de Ten Akkerdreef. "Wat een ongelooflijk toeval zeg! Ik heb meteen de mensen van productiehuis Hoedini verwittigd. Gelukkig was het een lief paard. Het richtte geen schade aan. Ik bood me destijds op Facebook aan om opnames te maken in onze woning omdat ik het leuk vond om eens zo'n filmreportage mee te maken, zonder zelf mee te doen. Nu kan de pret helemaal niet meer stuk", lacht Nico, die gehuwd is met Line Honoré (37). Het koppel heeft twee kinderen: Cesar (4) en Miguel (13).

Extra reclame

Ook bij productiehuis Hoedini en parketspecialist Lamett zijn ze in hun nopjes, nu de foto op sociale media wordt verspreid. "De extra reclame is mooi meegenomen, want die foto begint een eigen leven te leiden", zegt Vincent Vandendriessche. "We zijn aangenaam verrast, met dank aan Google Street View." Wie ook het reclamefilmpje 'Lamett Dream Box' met het witte paard en enkele modellen wil zien, kan terecht op de site www.lamett.eu.