Oxfam waarschuwt voor valse fondsenwervers

Logo oxfam
RV Logo oxfam

Oxfam, de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, waarschuwt voor valse fondsenwervers die in West-Vlaanderen deur-aan-deur gingen om cash geld te verzamelen. “Oxfam-fondsenwervers vragen geen cash geld en zijn altijd goed herkenbaar”, benadrukt de organisatie. “De praktijken van valse fondsenwervers veroordelen we want dit schaadt het vertrouwen van de mensen en ook de steun aan projecten tegen armoede.

Via de Oxfam-tweedehandswinkel in Kortrijk meldden zich de voorbije weken verschillende mensen die contant geld hadden gegeven aan mensen die zogenaamd voor Oxfam-Solidariteit op straat aan het fondsenwerven waren. Ze belden ook aan bij mensen thuis. Oxfam-Solidariteit vraagt de gedupeerden om contact te nemen met haar schenkersonthaal en bij de politie klacht neer te leggen. “Oxfam-wervers dragen steeds kleding met het logo en een officiële badge met identificatie”, aldus Oxfam. “Ze vragen geen contant geld, maar wel altijd om maandelijkse steun via een vaste opdracht. De inschrijving verloopt via een tablet of formulier. Onmiddellijk na de inschrijving ontvangt de nieuwe schenker via e-mail een bevestiging met alle informatie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.