Ook parket ontkent positieve alcoholcontrole
Van Quickenborne

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne.
Jan Aelberts Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne.
Na de politie van de zone Vlas ontkent nu ook het West-Vlaamse parket dat Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) afgelopen weekend een positieve alcoholcontrole aflegde. Vlaams Belang Kortrijk had via sociale media het bericht verspreid dat hij zaterdagavond positief testte tijdens een alcoholcontrole na de voetbalwedstrijd van KV Kortrijk tegen RSC Anderlecht.

“Vanuit het parket West-Vlaanderen kan alvast bevestigd worden dat er binnen het parket geen enkele informatie bekend is omtrent enige alcoholcontrole die door welke politiedienst dan ook zou zijn uitgevoerd op de persoon van de burgemeester”. Zo luidt de letterlijke persmededeling die woensdag de wereld is ingestuurd. Ondertussen diende Van Quickenborne bij het parket een klacht in tegen onbekenden wegens laster en eerroof. “Complete leugens”, reageerde hij. Er volgt nu een opsporingsonderzoek door het parket.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  Er is geen enkele reden waarom het Vlaams Belang moet wachten tot de zaak voorkomt op de rechtbank, om de bewijzen te geven. Dat het Vlaams Belang nog altijd de naam van zijn bron niet heeft bekendgemaakt, doet vermoeden dat het "gehoord van horen zeggen" is. Het zou de VB-sympathisanten hier sieren dat ze het basisprincipe respecteren "iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen".

 • Albert Hendrix

  Op de foto zit hij precies klaar om in het water te springen,ze hebben het daar nu eindelijk proper gekregen,nu gaat hij het daar toch niet terug verpesten he.

 • Carolus Vif

  wie had het anders verwacht , uitgezonderd als het echt niet anders kan wegens teveel uitgelekte bewijzen zijn politiekers engeltjes die nooit iets verkeerd doen en als ze dan toch betrapt worden is er wel ergens een komma die verkeerd staat en worden ze vrijgesproken wegens procedurefouten ,of zogezegde onwetendheid of onduidelijkheid in de regels , visa affaire , kareltje de klucht augusta enz

 • wim CLAES

  dan moet het blok maar zijn bronnen vrijgeven. in 2019 zal alles wel 50 x gefilmd zijn door omstanders zou je verwachten? daarom had ik er van dag 1 al mijn twijfels aan. trouwens, weinig flikken durven hun burgemeester laten blazen.

 • Pieter Martens

  Ken je het gezegde : een goeie kruiwagen hebben?