Ook de allerkleinsten vieren mee, tijdens Kamping Kids

Kamping Kids
Henk Deleu Kamping Kids
Enkele bewoners van Elfde-Julilaan in Kortrijk hebben zaterdag hun alternatief voor ‘Kamping Kitsch’ georganiseerd. Het werd een kleine camping voor kinderen in de straat. “Er was meer volk dan verwacht”, zegt initiatiefneemster An Terrie.

Het begon op een barbecue met enkele buren. De mannen gingen naar Alcatraz, de vrouwen wilden naar Kamping Kitsch en de kinderen werden beloofd om te kamperen in de straat. Kamping Kids werd geboren. Een tent werd geplaatst op een stuk grond ter hoogte van de Deken Degryselaan.

“Het is op een positieve manier uit de hand gelopen. Het is een echt straatgebeuren geworden,” zegt initiatiefneemster An Terrie. “Het is hier een beetje een komen en gaan, maar er is meer volk dan verwacht. Er zijn een twintigtal volwassenen en evenveel kinderen. Het is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan hebben we wel meer ruimte nodig. Er staan hier verschillende tenten, een caravan, een zwembad, fonteintjes… Het staat hier eigenlijk goed vol. We hebben zelfs geen bar, dus mensen moeten wat eigen drank meenemen. Vanavond barbecueën we nog”, lacht An. 

“Zonder oppas en met kinderen ergens naartoe gaan, dat klinkt goed natuurlijk. Veel mensen toonden interesse in onze Kamping Kids, maar we hebben hen op het hart moeten drukken dat dit voor ons niet haalbaar is en dus enkel voor buurtbewoners was. Kamping Kids zou zeker aanslaan op een grotere locatie, daar ben ik van overtuigd.”

Kamping Kids
Henk Deleu Kamping Kids
Kamping Kids
Henk Deleu Kamping Kids
Kamping Kids
Henk Deleu Kamping Kids
Kamping Kids
Henk Deleu Kamping Kids
Kamping Kids
Henk Deleu Kamping KidsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.