Onweer zet tunnel in Felix de Bethunelaan blank, twee auto’s rijp voor de schroothoop

Achtergelaten auto in de Burgemeester Felix de Bethune
LPS Achtergelaten auto in de Burgemeester Felix de Bethune
Door de hevige regen van donderdagavond werd de tunnel in de Burgemeester Felix de Bethunelaan herschapen in een watervlakte. Twee wagens reden zich hopeloos vast.

Volgens getuigen liet een oudere vrouw haar wagen in de ondergelopen tunnel staan, aan de kant van de Marksesteenweg. Aan de andere zijde, kant Minister Vanden Peereboomlaan, liet een automobilist noodgedwongen een Mazda achter. “De hevige regen en wind verraste me. Voor ik het wist, liet ik me tot in de tunnel meeslepen. Maar ik ging niet in de fout. Hopelijk komt de verzekering tussen”, zegt Hassan Werer Sharmarke (26). “Een van onze medewerkers van Beheer Openbaar Domein kwam ter plaatse”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). “Het is onduidelijk wat de oorzaak van de wateroverlast was.  Er zit daar een collector van Aquafin. Mogelijk zit daar het probleem. We volgen op”, aldus Weydts. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De stad Kortrijk laat weten dat de brandweer op korte tijd tientallen oproepen voor wateroverlast kreeg. De hulpverleningszone werkt op volle kracht met alle mogelijke manschappen, maar vraagt even geduld. Het nummer 1722 is nog altijd actief voor niet-dringende hulp van de brandweer. Het is belangrijk om noodnummer 112 vrij te houden voor mensen in levensgevaar.