Ontdek Gault&Millau 2020 in onze regio met stijgers Rebelle en Vol-Ver en nieuwkomers ‘tmag!, Le Coucou en Pand 44

Toppers blijven Castor, L’Envie, Marcus en Taste and Colours

Chef-kok Martijn Defauw van restaurant Rebelle in Marke krijgt een half puntje meer en gaat van 14 naar 14,5 op 20. Ook Vol-Ver in Marke stijgt en gaat van 13,5 naar 14 op 20.
Foto Henk Deleu Chef-kok Martijn Defauw van restaurant Rebelle in Marke krijgt een half puntje meer en gaat van 14 naar 14,5 op 20. Ook Vol-Ver in Marke stijgt en gaat van 13,5 naar 14 op 20.
De editie 2020 van de culinaire gids Gault&Millau geeft zijn geheimen prijs. Stijgers in onze regio zijn Rebelle (14,5 op 20) en Vol-Ver (14) in Marke. Ze hebben allebei 0,5 punt meer dan in de editie van 2019. Nieuwkomers zijn Le Coucou (13,5) in Bellegem, ’tmag! (13,5) in Tiegem en Pand 44 (12) in Kortrijk. Toppers blijven Castor in Beveren-Leie (16), L’Envie in Sint-Denijs (15,5), Marcus in Deerlijk (15) en Taste and Colours (15) in Kortrijk. Dalers zijn Culinair in Lauwe (van 15 naar 14), Molenberg in Zwevegem (van 15 naar 14,5) en Argendael in Bellegem (van 14 naar 13,5). We presenteren u het overzicht van de punten van de 32 restaurants uit onze regio in Gault& Millau.
De absolute top in onze regio blijft chef-kok Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie. Hij krijgt 16 op 20 (status quo).
Joost De Bock De absolute top in onze regio blijft chef-kok Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie. Hij krijgt 16 op 20 (status quo).

1.16 op 20: Castor in Beveren-Leie.

2.15,5 op 20: L’Envie in Sint-Denijs.

3.15 op 20: Marcus in Deerlijk en Taste and Colours in Kortrijk.

4.14,5 op 20: Rebelle in Marke, Molenberg in Zwevegem, Het Bourgondisch Kruis in Kuurne en Beudaert in Kortrijk.

5.14 op 20: MesseyneOud WalleVa et Vient en ViEr in Kortrijk, Culinair in Lauwe, Het Vliegend Tapijt en Vol-Ver in Marke, La Cravache in Rekkem en Escabeche in Waregem.

Hilde Degezelle en Tom Loosveldt van tmag! in Tiegem zijn nieuw in Gault&Millau, met 13,5 op 20
'tmag! Hilde Degezelle en Tom Loosveldt van tmag! in Tiegem zijn nieuw in Gault&Millau, met 13,5 op 20
Ook Le Coucou in Bellegem is nieuw, met 13,5 op 20.
Le Coucou Ook Le Coucou in Bellegem is nieuw, met 13,5 op 20.

6.13,5 op 20: ’tmag! in Tiegem, Le Coucou in Bellegem en Argendael in Bellegem.

7.13 op 20: De Gullegember in Gullegem, Saint-Christophe en d’Oude Burcht in Kortrijk, De Mangerie in Lauwe, De Gouden Klokke in Waarmaarde en Improviste by David SelenMes Amis en Robuust in Waregem.

Robbert Vandaele, Andres Nachtegaele, Marie Seynaeve en Flor De Baene in Pand 44: ook nieuw in Gault&Millau, met 12 op 20.
Foto Deleu Robbert Vandaele, Andres Nachtegaele, Marie Seynaeve en Flor De Baene in Pand 44: ook nieuw in Gault&Millau, met 12 op 20.

8.12 op 20: Hula in Heule, Pand 44 in Kortrijk en Hobo’s en Bistro Berto in Waregem.

Benieuwd welke restaurants in de provincie nog meer vermeld worden in de nieuw gids? Je ontdekt het op onderstaand kaartje: 




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paula Simon

    Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een ster bij Michelin? De punten bij Gault & Milau staan die gelijk aan een ster? Wordt hun bezoek aangekondigd aan de restauranthouder? En mijn laatste vraag is: Hoe komt het dat De Verleiding in Leerbeek nog altijd geen ster heeft. Het is er nochtans TOP! Paula Simon