Exclusief voor abonnees

Ongezien: jongeman die reed onder invloed van drugs, moet rijbewijs meteen na vonnis afgeven

G. moest na het vonnis in de politierechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren bij het openbaar ministerie.
Hans Verbeke G. moest na het vonnis in de politierechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren bij het openbaar ministerie.
De openbare aanklager in de politierechtbank heeft een automobilist van 19 uit Zwevegem en zijn advocaat koud gepakt. Nadat de jongeman veroordeeld was omdat hij betrapt was op rijden onder invloed van cannabis, moest hij in de rechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren. “Ongezien”, zegt zijn advocaat.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Soens

  Tien jaar geleden zou er geen vuiltje aan de lucht geweest zijn . Het gaat hier ook niet over gezopen of gesnoven , wel over een joint . Als ze over 10 jaar roken verbieden achter het stuur dan hang ik ook . Gaat Mhr De Meyer dan ook zeggen nooit meer laten rijden ? wetten veranderen nu steeds , en zoals die advocaat zegt " jeugdzonde " en zij die zonder zonden zijn werpen de eerste steen Mhr De Meyer.

 • Erwin De Meyer

  Ik vind het ongezien dat die advocaat dat ongezien vindt. Goede en terechte beslissing van die rechter. Beter is nog hem nooit meer laten rijden met een wagen.

 • Eric Meyers

  Waarom moet de rechter en de gemeenschap altijd rekening houden met zatlappen en druggebruikers , waarom moeten wij hun tijd gunnen om alles op orde de brengen voordat hun rijbewijs ingetrokken wordt . Blijf uit de wagen als je gezopen of gesnoven hebt dan moet je niets regelen .