Ongeval in staart van de file op E17: truck rijdt in op personenwagen

Een ongeval op de E17 in Marke heeft dinsdag de ochtendspits in de richting van de Franse grens verstoord. Eén automobilist raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Even over half acht merkte een Belgische trucker te laat de staart op van de file in de aanloop naar de wisselaar met de E403. De man week nog uit, maar net voor de afslag naar het Shell-tankstation in Marke knalde hij tegen een Hyundai i30 van een man uit Avelgem. Door de klap werd de personenwagen tegen een bestelwagen met aanhangwagen geduwd die voor hem stond aan te schuiven. Achteraan was de Hyundai i30 helemaal verhakkeld. Door de klap brak de bestuurderszetel doormidden. De brandweer kon zonder veel moeite de automobilist uit het wrak helpen. De man was bij bewustzijn en leek op het eerste gezicht niet al te zwaar gewond. Hij werd voor verzorging naar het AZ Groeninge in Kortrijk gebracht. De aanrijdende trucker bleef ongedeerd, ook in de aangereden bestelwagen raakte niemand gewond. Het ongeval veroorzaakte meteen een flinke file in de richting van de Franse grens.

De aangereden Hyundai i30 liep bijzonder zware schade op.
Hans Verbeke De aangereden Hyundai i30 liep bijzonder zware schade op.
Door het ongeval was een tijdlang alleen de linkerrijstrook van de snelweg beschikbaar.
Hans Verbeke Door het ongeval was een tijdlang alleen de linkerrijstrook van de snelweg beschikbaar.
De aangereden Hyundai i30 liep bijzonder zware schade op.
Hans Verbeke De aangereden Hyundai i30 liep bijzonder zware schade op.
De brandweer maakte het wegdek van de E17 weer proper.
Hans Verbeke De brandweer maakte het wegdek van de E17 weer proper.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.